Acı Çehre Otu

Acı Çehre Otu

Acı çehre otu, Akdiken adlı ağacın tohumlarına verilen addır. Anavatanı Britanya olarak bilinen acı çehre, Kırgızistan ve Fas gibi ülkelerde de yaygın bir şekilde yetişmektedir. Yaz başlangıcında çiçeklenerek Ekim ayında meyveleri olgunlaşmış olur. Kendiliğinden doğal olarak yetişmeyen bir bitkidir. Hafif güneş alan bölgelerde yetişir. Daha çok sindirim problemleri ve kilo vermek için üretilen bir karışım olarak tanımlanabilir. Acı çehre otu adı altında satışa sunulan ürünler yaklaşık 80 kadar farklı otlardan oluşmaktadır. Çağımızın yaygın hastalıklarından olan obezite, uygun bir diyet ve egzersiz ile kontrol altına alınabilse de bu süreç oldukça uzun ve meşakkatli olabilir. Ancak acı çehre otunun zayıflama üzerindeki mucizevi etkisi ile bu süreç daha kolay atlatılabilir. Ancak yine acı çehre tohumu, egzersiz ve diyet birleştirildiğinde daha etkili olur.

Çağımızın yaygın sorunlarından biri olan fazla kilolardan kurtulmak için insanlar birçok yönteme başvurabilmektedir. Bu yöntemler bazen doğal olsa da bazen sağlık için oldukça tehlikeli olabilmektedir. Kilo kaybı sağlamak için piyasada satışa sunulan zayıflama haplarına yönelim oldukça fazladır. Ancak bu tür ilaçların kullanımı hayati risk yaratacak kadar yan etkilere yol açmaktadır. Acı çehre otu tamamen doğal olduğu için sağlık adına da her hangi bir zararı yoktur. Ancak her şeyde olduğu gibi aşırı tüketim nedeniyle bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Dolayısı ile tüketim miktarı ve nasıl kullanılacağı çok iyi bilinmeli ve bilinçli bir şekilde tüketime başlanmalıdır.

Acı Çehre Otu Nasıl kullanılır?

Acı çehre otu 3 farklı şekilde kullanılabilmektedir. Acı çehre otu hap gibi bir miktar su ile yutulabileceği gibi çiğnenerek de tüketilebilir. Ancak tadı acı olduğu için çiğneme yöntemi ile kullanmak oldukça zordur. Bir diğer kullanım yolu ise çay şeklinde hazırlayarak tüketmektir. Hap şeklinde kullanılacaksa ilk gün 3-4 tane olacak şekilde bir miktar su ile yutulur. Devam eden günlerde ise sabah ve akşam olmak kaydı ile günde iki defa birer tane tok karnına yutulmalıdır.

Çay şeklinde hazırlamak için, çaydanlığın alt kısmına su koyularak ocağa alınır. Su kaynamaya başlamadan hemen önce içine yeteri kadar acı çehre tohumu eklenir ve 5 dakika kadar kaynatılır. Elde edilen çay sabah ve akşam tok karnına bir fincan olacak şekilde içilir. Zayıflamak ve sindirim sistemi ile alakalı gelişen problemlere çözüm olabilmesi için sabah aç karnına ve akşam yemek yemeden önce içilebilir. Günlük kaynatıldığında ikinci sefer içileceğinde ısıtılarak içilmesi tavsiye edilir.

Acı Çehre Otunun Faydaları

  • Acı çehre otu bağırsak hareketlerini arttırır.
  • İdrar söktürücü etkisi vardır.
  • Zayıflamak için kullanılabilecek bitkisel bir reçetedir.
  • Vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.
  • Kan temizleyici özelliği vardır.
  • Sindirim sistemi ile alakalı gelişen problemlere karşı iyi gelir.

Acı Çehre Otu Zararları

Acı çehre otu genellikle zayıflamak için kullanılan bir bitki türüdür. Bu özelliği ile piyasada satışa sunulan çoğu zayıflama hapının içeriğinde yer verilmektedir. Bitki vücutta su kaybına yol açabilir. Zayıflatıcı etkisi de buradan gelmektedir. Vücutta yaşatmış olduğu su kaybı kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Kullanılmaya başlandığı dönemlerde vücut su dengesi kurmakta zorluk yaşayabilir. Devamında ishal ve karın ağrısına maruz kalınabilir. Bu tür yan etkiler bitki kullanıldığı sürece devam edebilir. Bu tür yan etkilere rağmen devam edildiğinde bağışıklık sistemi çökebilir. Acı çehre otu bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etki yarattığında vücut birçok hastalığa karşı savunmasız olabilir. Bu şekilde yan etkilere rağmen kullanılmaya devam edildiğinde vücutta birçok hastalığın oluşma riski artabilir.




Son Güncelleme : 01.05.2021 15:12:41
Acı Çehre Otu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Acı Çehre Otu Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Acı Çehre Otu"
Acı çehre otu hangi hastalıklara iyi gelir? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılan bir bitkidir?
Asayra . 17.08.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Basur Otu
Basur Otu
Basur Otu, Basur, basit gibi görünen fakat insanların yaşamını ciddi anlamda etkileyen ve zahmetli bir sürece neden olan illet bir hastalıktır. Basur sorunu olan kişiler yediği yemekten, tuvalete çıkma saatlerine, oturup kalkmalarına kadar dikkat etm...
Sütleğen Otu
Sütleğen Otu
Sütleğen otu, günümüzde çok fazla duyulmamış olan ama eski zamanlarda insanlar için çok büyük önemi olan bir bitki türüdür. Genellikle toprakta kendiliğinden yetişen bu bitki türü, üzerinde sarı çiçekleri olan ve yeşil renkli bir gövdeye sahiptir. Ge...
Kulak Otu
Kulak Otu
Kulak Otu; damkoruğugiller ailesine ait bir bitkidir. Kulak otunun, çiçeklerinden ve yeşil yapraklarından faydalanılmaktadır. Kulak otu, bitkisinin diğer isimleri dam koruğu, kaya koruğu, saksı güzeli, naserotu ve sempervivum dur. Kulak otu bitkisini...
Ayrık Otu
Ayrık Otu
Ayrık otu, buğdaygillere ait, çok yıllık, yabani bir bitkidir. Tıbbi amaçlı olarak sarımtırak beyaz kökleri kullanılır. Sonbahar ve ilkbahar aylarında toplanarak kurutulur. Bünyesinde bolca nişasta ve protein barındırdığı için değerli bir yem bitkisi...
Hoşkıran Otu
Hoşkıran Otu
Hoşkıran otu, günümüzde daha çok yemekler içerisinde kullanılan ve lezzeti ile birlikte bir o kadar da sağlıklı ot türlerinden biridir. Son derece doğal olan ve insan vücudunda ihtiyaç duyulan birçok vitamini içerisinde barındıran bu ot, daha çok Kar...
Peryavşan Otu
Peryavşan Otu
Peryavşan otu, Çoğu kişi tarafından ismi pek duyulmayan bu şifa deposu bitki, her yörede farklı isimlerle tanınmaktadır. Bir çok sırrı daha bilinmemesine rağmen, bazı sıkıntılara karşı çok etkilidir. Peryavşan otu, Avrupa ve Kuzey Afrika ve Güney-Ba...
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu, Cilde iyi gelen bitkileri saydığımızda ilk sıralarda yer alan bitki hava civa otu oluyor. Ülkemizde çoğunluk olarak Akdeniz ve Süphan dağlarında yetişen hava civa otu hodangiller familyasına aittir. Çiçekleri mavi, iç kısımları sarı, ö...
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu; Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdı...
Kızılbacak Otu
Kızılbacak Otu
Kızılbacak otu, günümüzde insanların çok severek tükettiği ve bir o kadar da faydalı olan bitkilerden biridir. Kavrulduktan sonra yemek olan ve birçok kişinin damak tadına hitap eden bu ot, şifa dağıtmaktadır. Günümüzde daha çok ege bölgesinde yetişe...
Gelincik Otu
Gelincik Otu
Gelincik Otu, yazın kırlarda yetişen ve genellikle kırmızı renkli çiçekler açan gelincikgiller ailesine ait bir yıllık otsu bir bitkidir. Gelincik otu bitkisinin boyu 80-90 cm civarında olmaktadır. Gelincik otu çiçekleri hem bitkisel boya yapımınd...
Meryem Ana Otu
Meryem Ana Otu
Meryem ana otu, halk arasında Meryem otu, Meryem ana eli otu, Fatma ana eli otu gibi farklı isimlerle de bilinen Arabistan'da ortaya çıkan sağlık için faydalı bir bitkidir. Görünümü yumruk şeklinde kapalı bir ele benzediğinden, bu isimlerle anılır. B...
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere çörek otu; ve çörek otundan elde edilen pek çok madde kullanılabilir. Bebekler biz anne babaların her şeyidir. Onların en basit dertlerini bile anlatacak dilleri yoktur. Bu nedenle her şeyleri ile bizlere bağımlı yaşamak zorundadırlar. Çöre...

 

Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Peryavşan Otu
Hava Civa Otu
Sarmaşık Otu
Kızılbacak Otu
Gelincik Otu
Meryem Ana Otu
Bebeklere Çörek Otu
Cırtatan Otu
Adam Otu
Bit Otu
Acı Yavşan Otu
Ot Kavurması
Radika Otu
Yarpuz Otu
Dil Otu
Deve Gözü Otu
Tarhana Otu
Fatma Ana Eli Otu
Boru Otu
Ot İlacı
Çayır Otu
Ayrık Otu Faydaları
Arapsaçı Otu
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Rezene Otu
Popüler İçerik
Cırtatan Otu
Cırtatan Otu
Cırtatan otu, Kabukgiller familyasından gelen bir bitkidir. Acı düvelek, acı hıyar, eşek hıyarı, acı dülek, hıyarcık, cırtlak, şeytan keleği, acı kavu...
Adam Otu
Adam Otu
Adam Otu; Bu bitki Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu kaya diplerinde, boş sahalarda ve ekilmemiş tarlalarda yetişir. ...
Bit Otu
Bit Otu
Bit otu, hal arasında oldukça çok kullanılan bir bitkidir. Özellikle saç ve saç derisi için kullanılan bu otun kullanım amacını azda olsa adından anla...
Acı Yavşan Otu
Acı Yavşan Otu
Acı yavşan otu; ak pelin, acı pelin ve acı yavşan olarak isimlendirilen bir bitkidir. Acı yavşan otunun ana yurdu Avrupa'dır. Yurdumuzda ise Kuzey Ana...
Ot Kavurması
Ot Kavurması
Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, ha...
Radika Otu
Radika Otu
Radika otu, diğer bilindik adı ile karahindiba otu, farklı şekiller de kullanılan faydalı bir ottur. Bu otun özellikle kök kısmı kullanılmaktadır. A...
Yarpuz Otu
Yarpuz Otu
Yarpuz Otu: Yabani nane olarak da bilinen, Ballıbabagillerden, çiçekleri birbirinden ayrı halka halinde, nane çeşidinden, kısa saplı, az ya da çok tüy...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2021