ot.gen.tr
ot

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Ot Kavurması

Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, hastalara şifa olması, diyetlerin vazgeçilmezi ve vejetaryenlerin tercihi olması gibi sebepler ile oldukça fazla tüketilen besin kaynakları arasındadır. Ayrıca, ot kavurmasının yapımı da çok kolaydır. Bu yazımda sizler için ot kavurması tarifini yazdım. Sizler de dilediğiniz otları kullanarak ot kavurmasını yapabilir ve ailenize sağlıklı bir ziyafet sunabilirsiniz. Kolay gelsin. 

Ot Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeler:

  • 750 gram karışık ot (arapsaçı, ebegümeci, yabani pırasa, ısırgan otu, arapsaçı, tarakotu, kazan karası, iğnelik, labada, kereviz otu)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım domates
  • 1 çay kaşığı tuz 

Ot Kavurmasının Yapılışı: Ot kavurmasını hazırlamak için ilk olarak, kullanmak istenilen otlar tek tek yıkanır ve süzülür.

Ot Kavurması

Daha sonra, derin bir kap alınır. Yıkanıp süzülmüş olan otlardan yabani pırasa ve ebegümeci haricindekiler bir bıçak yardımı ile eşit büyüklükte iri iri doğranır ve bu kabın içine koyulur. Ardından, iki adet orta boy kuru soğan soyulup yıkanır ve küp küp doğranır. Orta boy bir tavanın içine 1 çay bardağı zeytinyağı koyulur ve tava ocağa alınır. Soğanlar ve diğer otlardan ayrı bir yerde duran yabani pırasa ile ebegümeci tavaya eklenip, kısık ateşte bir süre kavrulur. Son olarak, tavanın içine diğer otlar da eklenir ve tüm malzemeler bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Otların pişmesine yakın soyulup küçük küçük doğranmış olan yarım domates de tavaya eklenir. 1 çay kaşığı tuz da eklendikten sonra, ocağın altı açılır ve otların bu şekilde bir 10-15 dakika arası daha kavrulması sağlanır. Ot kavurması hazır olduktan sonra, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan ot kavurması yoğurt eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 04.1.2016 09:21:39

Ot Kavurması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ot Kavurması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hürrem Hamam Otu

Hürrem hamam otu, güzellik, vücut bakımı gibi pek çok alanda kullanılan Hürrem hamam otu şifa kaynağı olarak kullanılır. Özellikle kadınların vücudundaki istenmeyen tüylerin giderilmesine katkı sağlar. Tarihi dönemlerde Osmanlı dö...

Dereotu

Dereotu, Anavatanı Asya ve Avrupa olan dereotu, maydanozgiller familyasından gelir ve tek yıllık bir bitkidir. Türkiye'de ülkemizde kültür bitkisi olarak yetiştirebileceği gibi yabani olarak da yetişen dereotu genellikle üç dört p...

Çörek Otu Maskesi

Çörek otu maskesi: Çörek otu vücuda olan faydaları ile bilinen bir besindir. Vücuda olan faydasının yanı sıra cilt içinde oldukça faydalı olduğu yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Çörek otu maskesi doğal bir maske olma...

Sarı Kantaron Otu

Sarı kantaron otu, mayasıl otu, kılıç otu ve koyunkıran olarak da bilinen sarı kantaron otu; Hypericaceae (sarı kantarongiller) familyasına ait bir bitkidir. Dünyanın her yerinde yetişebilen bu bitkinin geçmişi tam olarak bilinmem...

Semizotu

Semiz Otu: Ana vatanı Hindistan ve Orta doğu ülkeleridir. Portulaca oleracea Latince adıdır. Semizotugiller familyasındandır. Semiz otunun boyu 25 santime kadar büyüyebilmektedir. Semiz otunun çiçekleri genellikle sarı renktedi...

Isırgan Otu Kürü

Isırgan otu kürü, Isırgan otu, adından da çağrışım yaptığı gibi dokunulduğunda acı veren bir bitkidir. Yaprakları üzerinde bulunan  ince tüyler, cildi tahriş eden kimyasal maddeler içermektedir. Bu kimyasallar bitkiye dokunulduğun...

Çörek Otu Yağı Saç

Çörek Otu yağı Saç, Günümüzde bay ve bayanların büyük sorun haline getirdiği saç dökülmesi için bir çoğunuz merakla araştırma yapıyorsunuzdur. Öncelikle, saçlarımız neden dökülür? Saç dökülmesini ne önler? Bunların cevaplarını ver...

Zencefil Otu

Zencefil Otu; Tropik iklimler de yetişen bir bitkidir. Görüntü olarak yer elmasına çok benzer. Kırmızı ve sarı renkte çiçekler açar. Zencefil yer de yetişen bir bitkidir. Zencefilin genel de yumrularından yani kök kısımları bahara...

Stevia Otu

Stevia Otu; Kökeni Paraguay ve Brezilya olan bu bitkinin diğer adı şeker otu ya da şeker bitkisidir. Bu bitki uzun yıllardan günümüze kadar tatlandırıcı olarak kullanılmıştır. Tedavi edici özelliğe de sahip olan stevia otu ülkemiz...

Hürrem Otu Yağı

Hürrem Otu Yağı: Hürrem yağı Osmanlı imparatorluğu döneminden bu döneme kadar kullanılmaktadır.  Bilinen en eski epilasyon yöntemidir. Hürrem otu yağının diğer ismi ise hamam otu yağı olarak bilinmektedir. Hürrem otunun bayanla...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ot, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018