Hamam Otu Yağı

Hamam Otu Yağı

Hamam otu yağı , aslında insan vücudunda herhangi bir hastalığa şifa olarak değil daha çok görünüşü güzelleştirmek amacı ile kullanılır. Hamam otu yağı tabi ki cildin güzelleşmesini sağlamaz. Fakat özellikle bayanlar bu yağı istenmeyen tüylerden kurtulmak amacı ile kullanır. Hamam otu yağı ile hamam otu tozu aynı amaçlar ile kullanılsa da günümüzde bu iki maddeden toz olanı çok daha fazla kullanılır. Hamam otu yağını 12 yaşından büyük herkes kullanabilir. Fakat belirtmek gerekirse hamam otu yağının etkileri oldukça hızlı ve büyüktür. Bu nedenle bu yağı kullanırken çok dikkat etmelisiniz. Çünkü yanlış kullandığınızda bu yağ insanlarda bazı sorunlara neden olabilir. Günümüzde birçok insan istenmeyen tüylerinden kurtulmak ister. Bunun için kozmetik ürünlere birçok para verir. Aslında hamam otu yağı, tüm beklentilerinizi karşılayacaktır. Sizlerde kozmetik ürünlere büyük miktarlarda para vermek yerine hamam otu yağını çok ucuza alıp kullanabilirsiniz. Bu yağ tam olarak Osmanlı döneminde bile kadınların istenmeyen tüyleri için kullandıkları ürünlerdendir. Son derece doğal olsa bile sanki özel olarak üretilmiş bir kimyasal gibi etkiler yapmaktadır. Bu nedenle ilk kez kullanan kişiler çok büyük şaşkınlığa uğrarlar. Hamam otu yağı bir diğer ismi zırnık otu olan bitkinin yağının alınması ile yapılır. Aslında bitkiden elde edilen tozda aynı işlevi yapmaktadır. Bu nedenle istenmeyen tüyleriniz den kurtulmak için bu iki maddeden herhangi birini yapabilirsiniz. Hamam otu yağı çok eski zamanlardan beri kullanıldığı için birçok ülkeye yayılmış ve günümüzde çok yaygın bir şekilde birçok ülkede kullanılır hale gelmiştir.

Hamam otu yağı, aslında doğru kullanıldığında çok büyük faydaları olan bir maddedir. Bu yağı sizlerde istenmeyen tüylerinizin olduğu bölgeye sürerek tüyleriniz den arınabilirsiniz. Öyle ki yapılan araştırmalara göre çok uzun süreler kullanılan bu yağ sayesinde zamanla bölgedeki tüylerin azaldığı görülebilir. Bunun için öncelikle tüylerden arınmasını istediğini bölgeyi temiz bir şekilde yıkayın ve cımbız, ağda vs. gibi işlemlerle tüylerinizi alın. Daha sonra ise bu bölgeye iyice masaj yapar gibi hamam otu yağı, yedirin. Bu şekilde her tüy alma sonrasında uygulamaya devam edin. Bu şekilde uzun süreli kullanımlarda yavaş yavaş tüylerin azaldığını görebilirsiniz. Fakat en büyük sorun bu yağın kokusudur. Çünkü bu yağ son derece keskin ve insanları rahatsız eden bir kokuya sahiptir. Bu nedenle kullanıldığı ortamda aşırı keskin bir kokuya neden olabilir. Bu koku tabi ki hamam otunu kullandığınız bölgede de hissedilir. Fakat bu bölgeyi temiz bir şekilde durular iseniz bu koku vücudunuzda kalmayacaktır.

Hamam otu yağının faydaları:
  • Hamam otu yağının içeriğinde bulunan maddelerin tümü doğaldır. Bu nedenle doğru kullanıldığında insan vücuduna herhangi bir zarar vermez. Bu nedenle gönül rahatlığı ile bu yağı kullanabilirsiniz. Eski zamanlardan bu günlere kadar insanların kullanmış olduğu hamam otu yağı doğru kullanan kişilerde bu güne kadar herhangi bir soruna neden olmamıştır.
  • Alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür. Bu nedenle alerji yapacağından korkan insanların tereddüt etmesine gerek yoktur.
  • Kullandıktan sonra uzun süren bir rahatlatıcı etkisi ile hamam otu yağı, insanlar tarafından çok kullanılan bir madde olmuştur.
  • Uzun süre kullanılan hamam otu yağı, zamanla insanlarda bulunan tüylerin köklerine etki yaparak bu köklerin zayıflamasına ve tüy oluşumunun hızlı bir şekilde azalmasına neden olur. Bu etkisi nedeni ile en çokta bayanların kullandığı ürünlerden biridir.
  • Hamam otu yağı, sürüldüğü bölgedeki tüyleri kesinlikle kırarak değil, köküne nüfuz ederek kökten alınmasını sağlar. Bu özelliği ile çok şaşırtıcı etkiler gösterir. Öyle ki hamam otu yağının aynısı insan eli ile yapılamamaktadır.
Son Güncelleme : 19.03.2021 20:33:42
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. Murat aydogan - 19.03.2021 20:33:42
Hamam Otu Yağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Hamam Otu Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Hamam Otu Yağı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Basur Otu
Basur Otu
Basur Otu, Basur, basit gibi görünen fakat insanların yaşamını ciddi anlamda etkileyen ve zahmetli bir sürece neden olan illet bir hastalıktır. Basur sorunu olan kişiler yediği yemekten, tuvalete çıkma saatlerine, oturup kalkmalarına kadar dikkat etm...
Sütleğen Otu
Sütleğen Otu
Sütleğen otu, günümüzde çok fazla duyulmamış olan ama eski zamanlarda insanlar için çok büyük önemi olan bir bitki türüdür. Genellikle toprakta kendiliğinden yetişen bu bitki türü, üzerinde sarı çiçekleri olan ve yeşil renkli bir gövdeye sahiptir. Ge...
Kulak Otu
Kulak Otu
Kulak Otu; damkoruğugiller ailesine ait bir bitkidir. Kulak otunun, çiçeklerinden ve yeşil yapraklarından faydalanılmaktadır. Kulak otu, bitkisinin diğer isimleri dam koruğu, kaya koruğu, saksı güzeli, naserotu ve sempervivum dur. Kulak otu bitkisini...
Ayrık Otu
Ayrık Otu
Ayrık otu, buğdaygillere ait, çok yıllık, yabani bir bitkidir. Tıbbi amaçlı olarak sarımtırak beyaz kökleri kullanılır. Sonbahar ve ilkbahar aylarında toplanarak kurutulur. Bünyesinde bolca nişasta ve protein barındırdığı için değerli bir yem bitkisi...
Hoşkıran Otu
Hoşkıran Otu
Hoşkıran otu, günümüzde daha çok yemekler içerisinde kullanılan ve lezzeti ile birlikte bir o kadar da sağlıklı ot türlerinden biridir. Son derece doğal olan ve insan vücudunda ihtiyaç duyulan birçok vitamini içerisinde barındıran bu ot, daha çok Kar...
Peryavşan Otu
Peryavşan Otu
Peryavşan otu, Çoğu kişi tarafından ismi pek duyulmayan bu şifa deposu bitki, her yörede farklı isimlerle tanınmaktadır. Bir çok sırrı daha bilinmemesine rağmen, bazı sıkıntılara karşı çok etkilidir. Peryavşan otu, Avrupa ve Kuzey Afrika ve Güney-Ba...
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu, Cilde iyi gelen bitkileri saydığımızda ilk sıralarda yer alan bitki hava civa otu oluyor. Ülkemizde çoğunluk olarak Akdeniz ve Süphan dağlarında yetişen hava civa otu hodangiller familyasına aittir. Çiçekleri mavi, iç kısımları sarı, ö...
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu; Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdı...
Kızılbacak Otu
Kızılbacak Otu
Kızılbacak otu, günümüzde insanların çok severek tükettiği ve bir o kadar da faydalı olan bitkilerden biridir. Kavrulduktan sonra yemek olan ve birçok kişinin damak tadına hitap eden bu ot, şifa dağıtmaktadır. Günümüzde daha çok ege bölgesinde yetişe...
Gelincik Otu
Gelincik Otu
Gelincik Otu, yazın kırlarda yetişen ve genellikle kırmızı renkli çiçekler açan gelincikgiller ailesine ait bir yıllık otsu bir bitkidir. Gelincik otu bitkisinin boyu 80-90 cm civarında olmaktadır. Gelincik otu çiçekleri hem bitkisel boya yapımınd...
Meryem Ana Otu
Meryem Ana Otu
Meryem ana otu, halk arasında Meryem otu, Meryem ana eli otu, Fatma ana eli otu gibi farklı isimlerle de bilinen Arabistan'da ortaya çıkan sağlık için faydalı bir bitkidir. Görünümü yumruk şeklinde kapalı bir ele benzediğinden, bu isimlerle anılır. B...
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere çörek otu; ve çörek otundan elde edilen pek çok madde kullanılabilir. Bebekler biz anne babaların her şeyidir. Onların en basit dertlerini bile anlatacak dilleri yoktur. Bu nedenle her şeyleri ile bizlere bağımlı yaşamak zorundadırlar. Çöre...

 

Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Peryavşan Otu
Hava Civa Otu
Sarmaşık Otu
Kızılbacak Otu
Gelincik Otu
Meryem Ana Otu
Bebeklere Çörek Otu
Cırtatan Otu
Adam Otu
Bit Otu
Acı Yavşan Otu
Ot Kavurması
Radika Otu
Yarpuz Otu
Dil Otu
Deve Gözü Otu
Tarhana Otu
Fatma Ana Eli Otu
Boru Otu
Ot İlacı
Çayır Otu
Ayrık Otu Faydaları
Arapsaçı Otu
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Rezene Otu
Popüler İçerik
Cırtatan Otu
Cırtatan Otu
Cırtatan otu, Kabukgiller familyasından gelen bir bitkidir. Acı düvelek, acı hıyar, eşek hıyarı, acı dülek, hıyarcık, cırtlak, şeytan keleği, acı kavu...
Adam Otu
Adam Otu
Adam Otu; Bu bitki Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu kaya diplerinde, boş sahalarda ve ekilmemiş tarlalarda yetişir. ...
Bit Otu
Bit Otu
Bit otu, hal arasında oldukça çok kullanılan bir bitkidir. Özellikle saç ve saç derisi için kullanılan bu otun kullanım amacını azda olsa adından anla...
Acı Yavşan Otu
Acı Yavşan Otu
Acı yavşan otu; ak pelin, acı pelin ve acı yavşan olarak isimlendirilen bir bitkidir. Acı yavşan otunun ana yurdu Avrupa'dır. Yurdumuzda ise Kuzey Ana...
Ot Kavurması
Ot Kavurması
Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, ha...
Radika Otu
Radika Otu
Radika otu, diğer bilindik adı ile karahindiba otu, farklı şekiller de kullanılan faydalı bir ottur. Bu otun özellikle kök kısmı kullanılmaktadır. A...
Yarpuz Otu
Yarpuz Otu
Yarpuz Otu: Yabani nane olarak da bilinen, Ballıbabagillerden, çiçekleri birbirinden ayrı halka halinde, nane çeşidinden, kısa saplı, az ya da çok tüy...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Evelik Otu Nasıl Bulabilirim?
Kurt Boğan Otu Tohumunu Nasıl Bulabilirim
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Evelik Otu Nasıl Bulabilirim?
Kurt Boğan Otu Tohumunu Nasıl Bulabilirim
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021