Andız Otu Kökü

Andız Otu Kökü

Andız otu kökü, birçok kişi tarafından duyulmamış bitkilerden biridir. Genellikle kök kısmı kullanılan bu ot, bazı insanlar tarafından ot kısmı da kullanılabilmektedir. Bu ota genellikle andız otu denilmektedir. Bu nedenle isminin sonundaki kök adının birçok kişi tarafından kullanılmadığını söyleyebiliriz. Bu ot, diğer bitkilerde olduğu gibi insanlar tarafından çoğu zaman sağlık açısından kullanılmaktadır. Fakat bunların dışında bazı insanlar andız otu kökü bitkisini tüketmeyi alışkanlık haline getirerek zevk için bu çayı tüketmektedir. Andız otu ökü, fiziksel olarak yaklaşık 2 metreye kadar uzayan ve genellikle yumuşak yapraklı bir bitkidir. Bazen toprak verimine bağlı olarak bu ot, kısa kalabilir ya da yaprakları kuruyarak sertleşebilir. Andız otu bitkisi çok yıllık bir bitkidir. Bu nedenle bir sefer yetiştirildiğinde diğer mevsimlerde de bu kök kendiliğinden yetişecektir. Bu duruma bağlı olarak sulak ve daha ok rutubetli ortamları severler. Eğer andız otu kökü böyle bir iklimde yetiştirilirse herhangi bir bakıma gerek kalmadan kendiliğinden her sene oluşacaktır. Andız otu kökü, her ne kadar faydalı olsa bile birçok zaman insanlar tarafından tadı nedeniyle tüketilmemektedir. Çünkü andız otunun tadı oldukça acıdır. Bu nedenle içerisine bal, reçel ve buna benzer maddelerle tatlandırılabilir.

Andız otu kökü ne gibi faydalar sağlar?

Kuvvet: İnsanlarda sürekli olarak bu bitkinin tüketilmesi vücuda kuvvet ve direnç sağlamaktadır. Bu nedenle özellikle kış aylarına doğru andız otu kökü kullanılarak birçok hastalıktan korunulabilir. Bu nedenle çocuklarınıza da küçük bir miktarda andız otu kökü bitkisi verebilirsiniz.
Balgam sökücü: Aslında basit bir durum gibi görülse bile insanlarda bazen çok ciddi bir şekilde sorun haline gelen inatçı balgamlar bu bitki kökü sayesinde çözülebilir. Genellikle çay haline getirilerek tüketildiğinde olumlu sonuçlar elde edilebilir.
Nefes darlığı: İnsanlarda kimi zaman astım, kimi zaman bronşit kimi zaman ise nedeni olmayan durumlar nedeniyle meydana gelen nefes darlığı sorunlarında andız otu kökü fayda sağlayabilmektedir. Bunun için tabi ki en az üç hafta kadar bu ot kökü kullanılmış olmalıdır.
Sindirim sistemi rahatsızlıkları: Özellikle mide sorunlarında ve bağırsak sorunlarında bu biki kökü oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Özellikle düzenli olarak tüketilmesi durumunda olumlu sonuçlar elde edilebilir.
Mineral dengesi: Başta tuz minerali olmak üzere insanlarda meydana gelen mineral dengesizliklerinin düzenlenmesi için bu mükemmel andız otu kökü bitkisini kullanabilirsiniz. Bu şekilde vücudunuzdaki mineral sorununu giderebilirsiniz.
Cilt hastalıkları: Cilt üzerinde oluşan sedef hastalığı ve egzama sorunlarında andız otu kök rahatlıklar kullanılabilmektedir. Bu gibi durumlarda oldukça olumlu etkiler görülür.
İshal ve kusma: Bu iki sorun insanlarda çok yaygın görülmektedir. Bu gibi durumlarda tabi ki ilk olarak hastalığın ne olduğu öğrenilerek daha sonra bu bitkiyi kullanmaktır.

Nasıl kullanılır?

Andız otu kökünün kullanılabilir bir hale gelebilmesi için öncelikle bu kökün temiz bir şekilde yıkanarak toprağından arındırılması gerekmektedir. Bu işlem sonrasında andız otu kökü doğranarak kaynatılmak üzere su içerisine atılır. Bu şekilde suda kaynatıldıktan sonra mide ve solunum yollarının giderilmesi için ya da diğer dahili problemler için tüketilebilir. Eğer kişi bunu cilt hastalıkları için kullanacaksa direk cilde uygulayarak kullanabilir.
Son Güncelleme : 01.03.2021 23:38:29
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. Murat aydogan - 01.03.2021 23:38:29
Andız Otu Kökü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Andız Otu Kökü Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Andız Otu Kökü"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Basur Otu
Basur Otu
Basur Otu, Basur, basit gibi görünen fakat insanların yaşamını ciddi anlamda etkileyen ve zahmetli bir sürece neden olan illet bir hastalıktır. Basur sorunu olan kişiler yediği yemekten, tuvalete çıkma saatlerine, oturup kalkmalarına kadar dikkat etm...
Sütleğen Otu
Sütleğen Otu
Sütleğen otu, günümüzde çok fazla duyulmamış olan ama eski zamanlarda insanlar için çok büyük önemi olan bir bitki türüdür. Genellikle toprakta kendiliğinden yetişen bu bitki türü, üzerinde sarı çiçekleri olan ve yeşil renkli bir gövdeye sahiptir. Ge...
Kulak Otu
Kulak Otu
Kulak Otu; damkoruğugiller ailesine ait bir bitkidir. Kulak otunun, çiçeklerinden ve yeşil yapraklarından faydalanılmaktadır. Kulak otu, bitkisinin diğer isimleri dam koruğu, kaya koruğu, saksı güzeli, naserotu ve sempervivum dur. Kulak otu bitkisini...
Ayrık Otu
Ayrık Otu
Ayrık otu, buğdaygillere ait, çok yıllık, yabani bir bitkidir. Tıbbi amaçlı olarak sarımtırak beyaz kökleri kullanılır. Sonbahar ve ilkbahar aylarında toplanarak kurutulur. Bünyesinde bolca nişasta ve protein barındırdığı için değerli bir yem bitkisi...
Hoşkıran Otu
Hoşkıran Otu
Hoşkıran otu, günümüzde daha çok yemekler içerisinde kullanılan ve lezzeti ile birlikte bir o kadar da sağlıklı ot türlerinden biridir. Son derece doğal olan ve insan vücudunda ihtiyaç duyulan birçok vitamini içerisinde barındıran bu ot, daha çok Kar...
Peryavşan Otu
Peryavşan Otu
Peryavşan otu, Çoğu kişi tarafından ismi pek duyulmayan bu şifa deposu bitki, her yörede farklı isimlerle tanınmaktadır. Bir çok sırrı daha bilinmemesine rağmen, bazı sıkıntılara karşı çok etkilidir. Peryavşan otu, Avrupa ve Kuzey Afrika ve Güney-Ba...
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu, Cilde iyi gelen bitkileri saydığımızda ilk sıralarda yer alan bitki hava civa otu oluyor. Ülkemizde çoğunluk olarak Akdeniz ve Süphan dağlarında yetişen hava civa otu hodangiller familyasına aittir. Çiçekleri mavi, iç kısımları sarı, ö...
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu; Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdı...
Kızılbacak Otu
Kızılbacak Otu
Kızılbacak otu, günümüzde insanların çok severek tükettiği ve bir o kadar da faydalı olan bitkilerden biridir. Kavrulduktan sonra yemek olan ve birçok kişinin damak tadına hitap eden bu ot, şifa dağıtmaktadır. Günümüzde daha çok ege bölgesinde yetişe...
Gelincik Otu
Gelincik Otu
Gelincik Otu, yazın kırlarda yetişen ve genellikle kırmızı renkli çiçekler açan gelincikgiller ailesine ait bir yıllık otsu bir bitkidir. Gelincik otu bitkisinin boyu 80-90 cm civarında olmaktadır. Gelincik otu çiçekleri hem bitkisel boya yapımınd...
Meryem Ana Otu
Meryem Ana Otu
Meryem ana otu, halk arasında Meryem otu, Meryem ana eli otu, Fatma ana eli otu gibi farklı isimlerle de bilinen Arabistan'da ortaya çıkan sağlık için faydalı bir bitkidir. Görünümü yumruk şeklinde kapalı bir ele benzediğinden, bu isimlerle anılır. B...
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere çörek otu; ve çörek otundan elde edilen pek çok madde kullanılabilir. Bebekler biz anne babaların her şeyidir. Onların en basit dertlerini bile anlatacak dilleri yoktur. Bu nedenle her şeyleri ile bizlere bağımlı yaşamak zorundadırlar. Çöre...

 

Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Peryavşan Otu
Hava Civa Otu
Sarmaşık Otu
Kızılbacak Otu
Gelincik Otu
Meryem Ana Otu
Bebeklere Çörek Otu
Cırtatan Otu
Adam Otu
Bit Otu
Acı Yavşan Otu
Ot Kavurması
Radika Otu
Yarpuz Otu
Dil Otu
Deve Gözü Otu
Tarhana Otu
Fatma Ana Eli Otu
Boru Otu
Ot İlacı
Çayır Otu
Ayrık Otu Faydaları
Arapsaçı Otu
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Rezene Otu
Popüler İçerik
Cırtatan Otu
Cırtatan Otu
Cırtatan otu, Kabukgiller familyasından gelen bir bitkidir. Acı düvelek, acı hıyar, eşek hıyarı, acı dülek, hıyarcık, cırtlak, şeytan keleği, acı kavu...
Adam Otu
Adam Otu
Adam Otu; Bu bitki Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu kaya diplerinde, boş sahalarda ve ekilmemiş tarlalarda yetişir. ...
Bit Otu
Bit Otu
Bit otu, hal arasında oldukça çok kullanılan bir bitkidir. Özellikle saç ve saç derisi için kullanılan bu otun kullanım amacını azda olsa adından anla...
Acı Yavşan Otu
Acı Yavşan Otu
Acı yavşan otu; ak pelin, acı pelin ve acı yavşan olarak isimlendirilen bir bitkidir. Acı yavşan otunun ana yurdu Avrupa'dır. Yurdumuzda ise Kuzey Ana...
Ot Kavurması
Ot Kavurması
Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, ha...
Radika Otu
Radika Otu
Radika otu, diğer bilindik adı ile karahindiba otu, farklı şekiller de kullanılan faydalı bir ottur. Bu otun özellikle kök kısmı kullanılmaktadır. A...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Evelik Otu Nasıl Bulabilirim?
Kurt Boğan Otu Tohumunu Nasıl Bulabilirim
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Evelik Otu Nasıl Bulabilirim?
Kurt Boğan Otu Tohumunu Nasıl Bulabilirim
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021