Radika otu, diğer bilindik adı ile karahindiba otu, farklı
şekiller de kullanılan faydalı bir ottur. Bu otun özellikle kök kısmı
kullanılmaktadır. Ancak ülkemizde yaygın olarak bitkinin çayı tüketilmektedir. Radika otunun bitkisel çay olarak hazırlanıp tüketilmesi
sağlık açısından da çok faydalıdır. Bu otun faydaları bir o kadar fazladır ve zararı genel olarak bilinmemektedir. Lakin kronik ilaç alan kişilerin bitkisel ot kullanmadan önce doktorlarına danışmaları daha sağlıklı olacaktır. Radika otunun bilindik en büyük faydası
sindirim sistemine çok iyi gelmesi ve iştah açıcı özelliğinin olmasıdır. Diğer faydaları
şu şekilde sıralanabilir…
Radika Otu Faydaları
Kalp kaslarının
güçlenmesinde son derece etkilidir. Vücutta birikmiş olan fazla tuz
birikintisini dışarı atar ve bu nedenden dolayı kalp sağlığına çok iyi gelir.
Kan da şeker düzeyini
dengede tutucu özelliği vardır ve şeker hastalığı oluşumunu engeller. Aynı zamanda
olası bir şeker hastalığı problemi varsa olası komplikasyonları en aza indirir.
Radika otu doğal bir cilt
bakım ürünü olarak da bilinir. Nedeni ise ciltte meydana gelen egzama ve sedef
gibi hastalıkları kısa sürede iyileştirir.
Vücut sağlığına iyi gelir
ve vücudu adeta kuvvetlendirir.
Gut hastalığı olan
kişilerin radika otunu kullanmaları uzmanlar tarafından önerilir.
Diyabet hastalığı olan
kişiler için son derece etkili bir ottur.
Siğil gibi cilt sorunu
olan kişiler radika otu ile enfeksiyonu iyileştirebilir.
Dalak ile alakalı
hastalıkların kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Romatoid hastalığı
sonucunda meydana gelen ağrı ve sızı hissini giderir. Aynı zamanda hastalığın
iyileşme sürecini kısaltır.
Zayıflama da büyük bir
etkisi olan radika vücut da su tutumunu giderir ve idrar yolu enfeksiyonuna iyi
gelir.
Sindirim sistemini
düzenler ve ödem atıcı özelliği vardır. Aynı zamanda çayı hazırlanıp tüketilir
ise vücutta bulunan zararlı maddelerin atılmasını sağlar.
İştah açısı özelliği
vardır ve vücutta bulunan kabızlık gibi sorunlara iyi gelir.
Kalp sağlığını faydalı
yönde etkiler ve olası kalp hastalıklarının ilerlemesini durdurur.
Radika Otu Zararları
Radika otu genel olarak
çok tüketilen bir ottur. Sağlık açısından bilindik bir zararı bulunmamaktadır. Ancak
alerjik reaksiyon sorunları olan kişiler için zararı olabilecek niteliktedir. Diyabet
ilacı kullanan kişilerin bu otu kullanmadan önce mutlaka uzman birine
danışmaları önerilir. Aksi halde radika otu kişilere ciddi zararlar verebilir.
Radika Otu Nasıl Kullanılır?
Radika otu genel olarak
çay şeklinde tüketilen bir ottur. Çayının sağlık açısından birçok faydası
bulunmaktadır. Günlük düzenli olarak bir su bardağı radika çayı tüketimi
kişilere inanılmaz faydalar sağlar ve vücudun zinde kalmasını etkiler. Radika otunu
çay olarak hazırlayıp soğuttuktan sonra cilde bir pamuk ile sürülür ise cilt
sorunlarına da iyi gelecektir. Bu işlemi yaparken çayın içerisine limon veya
bal katmanız tavsiye edilmez.
Radika Çayı Nasıl Hazırlanır?
1 yemek kaşığı bardağı
kavrulmuş radika otu
1 fiske karanfil, rezene
tohumu, zencefil kökü ve karabiber
1 tane çubuk tarçın
1 su bardağı sıcak su
Hazırlanış: Verilen malzemelerden
radika ve su hariç diğer malzemeler bir tavanın içerisine alınır ve bir dakika
kısık ateş de kavrulur. Kavrulmuş olan malzemelerin içerisine radika ilave
edilir ve 2 dakika daha kavrulur. Akabinde karışıma bir su bardağı sıcak su
ilavesi yapılır ve malzemeler tahta bir kaşık ile karıştırılır. Hazır hale
gelmiş olan çay birkaç dakika dinlendirilir. Sürenin ardından hazırlanmış olan
radika çayı ılık olarak tüketilir. Radika çayı damak zevkinize göre acı gelmiş
ise içerisine bal ilavesi yapabilirsiniz.
Son Güncelleme : 29.03.2021 16:03:23
Radika Otu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Radika Otu"
Radika otu bol kaynar suda ayıklanmış olarak kapaksiz bir tencerede on dakika haşlanir. Suyu süzülür. Üzerine zeytinyağı bolca limon ve birkaç dış sarmısak ezilerek ilave edilir.salata olarak tüketilir.afiyet olsun. Halil Sarigil . 23.10.2016
CEVAP YAZ
Basur Otu
Basur Otu, Basur, basit gibi görünen fakat insanların yaşamını ciddi anlamda etkileyen ve zahmetli bir sürece neden olan illet bir hastalıktır. Basur sorunu olan kişiler yediği yemekten, tuvalete çıkma saatlerine, oturup kalkmalarına kadar dikkat etm...
Sütleğen Otu
Sütleğen otu, günümüzde çok fazla duyulmamış olan ama eski zamanlarda insanlar için çok büyük önemi olan bir bitki türüdür. Genellikle toprakta kendiliğinden yetişen bu bitki türü, üzerinde sarı çiçekleri olan ve yeşil renkli bir gövdeye sahiptir. Ge...
Kulak Otu
Kulak Otu; damkoruğugiller ailesine ait bir bitkidir. Kulak otunun, çiçeklerinden ve yeşil yapraklarından faydalanılmaktadır. Kulak otu, bitkisinin diğer isimleri dam koruğu, kaya koruğu, saksı güzeli, naserotu ve sempervivum dur. Kulak otu bitkisini...
Ayrık Otu
Ayrık otu, buğdaygillere ait, çok yıllık, yabani bir bitkidir. Tıbbi amaçlı olarak sarımtırak beyaz kökleri kullanılır. Sonbahar ve ilkbahar aylarında toplanarak kurutulur. Bünyesinde bolca nişasta ve protein barındırdığı için değerli bir yem bitkisi...
Hoşkıran Otu
Hoşkıran otu, günümüzde daha çok yemekler içerisinde kullanılan ve lezzeti ile birlikte bir o kadar da sağlıklı ot türlerinden biridir. Son derece doğal olan ve insan vücudunda ihtiyaç duyulan birçok vitamini içerisinde barındıran bu ot, daha çok Kar...
Peryavşan Otu
Peryavşan otu, Çoğu kişi tarafından ismi pek duyulmayan bu şifa deposu bitki, her yörede farklı isimlerle tanınmaktadır. Bir çok sırrı daha bilinmemesine rağmen, bazı sıkıntılara karşı çok etkilidir. Peryavşan otu, Avrupa ve Kuzey Afrika ve Güney-Ba...
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu, Cilde iyi gelen bitkileri saydığımızda ilk sıralarda yer alan bitki hava civa otu oluyor. Ülkemizde çoğunluk olarak Akdeniz ve Süphan dağlarında yetişen hava civa otu hodangiller familyasına aittir. Çiçekleri mavi, iç kısımları sarı, ö...
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu; Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdı...
Kızılbacak Otu
Kızılbacak otu, günümüzde insanların çok severek tükettiği ve bir o kadar da faydalı olan bitkilerden biridir. Kavrulduktan sonra yemek olan ve birçok kişinin damak tadına hitap eden bu ot, şifa dağıtmaktadır. Günümüzde daha çok ege bölgesinde yetişe...
Gelincik Otu
Gelincik Otu, yazın kırlarda yetişen
ve genellikle kırmızı renkli çiçekler açan gelincikgiller ailesine ait bir
yıllık otsu bir bitkidir. Gelincik otu bitkisinin boyu 80-90 cm civarında olmaktadır.
Gelincik otu çiçekleri hem bitkisel boya yapımınd...
Meryem Ana Otu
Meryem ana otu, halk arasında Meryem otu, Meryem ana eli otu, Fatma ana eli otu gibi farklı isimlerle de bilinen Arabistan'da ortaya çıkan sağlık için faydalı bir bitkidir. Görünümü yumruk şeklinde kapalı bir ele benzediğinden, bu isimlerle anılır. B...
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere çörek otu; ve çörek otundan elde edilen pek çok madde kullanılabilir. Bebekler biz anne babaların her şeyidir. Onların en basit dertlerini bile anlatacak dilleri yoktur. Bu nedenle her şeyleri ile bizlere bağımlı yaşamak zorundadırlar. Çöre...
Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Peryavşan Otu
Hava Civa Otu
Sarmaşık Otu
Kızılbacak Otu
Gelincik Otu
Meryem Ana Otu
Bebeklere Çörek Otu
Cırtatan Otu
Adam Otu
Bit Otu
Acı Yavşan Otu
Ot Kavurması
Radika Otu
Yarpuz Otu
Dil Otu
Deve Gözü Otu
Tarhana Otu
Fatma Ana Eli Otu
Boru Otu
Ot İlacı
Çayır Otu
Ayrık Otu Faydaları
Arapsaçı Otu
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Rezene Otu
Popüler İçerik
Cırtatan Otu
Cırtatan otu, Kabukgiller familyasından gelen bir bitkidir. Acı düvelek, acı hıyar, eşek hıyarı, acı dülek, hıyarcık, cırtlak, şeytan keleği, acı kavu...
Adam Otu
Adam Otu; Bu bitki Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu kaya diplerinde, boş sahalarda ve ekilmemiş tarlalarda yetişir. ...
Bit Otu
Bit otu, hal arasında oldukça çok kullanılan bir bitkidir. Özellikle saç ve saç derisi için kullanılan bu otun kullanım amacını azda olsa adından anla...
Acı Yavşan Otu
Acı yavşan otu; ak pelin, acı pelin ve acı yavşan olarak isimlendirilen bir bitkidir. Acı yavşan otunun ana yurdu Avrupa'dır. Yurdumuzda ise Kuzey Ana...
Ot Kavurması
Ot Kavurması: Mucizevî,
her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla
yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, ha...
Yarpuz Otu
Yarpuz Otu: Yabani nane olarak da bilinen, Ballıbabagillerden, çiçekleri birbirinden ayrı halka halinde, nane çeşidinden, kısa saplı, az ya da çok tüy...
Dil Otu
Dil otu Diğer bir adıyla sığır kuyruğudur. Hekimlikte kullanılan bitki
türüdür. Dünya üzerinde neredeyse her bölge de yetişen çeşitleri mevcuttur. Bi...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2022