Semiz Otu: Ana vatanı Hindistan ve Orta doğu ülkeleridir. Portulaca oleracea Latince adıdır. Semizotugiller familyasındandır. Semiz otunun boyu 25 santime kadar büyüyebilmektedir. Semiz otunun çiçekleri genellikle sarı renktedir. Bazen de kırmızı, pembe veya eflatun renkte çiçek açabilirler. Semiz otunu çiçeklerinin döllenmesiyle oluşan küçük meyvelerinin içerisinde siyah renkte küçük tohumlar bulunur.
Semiz otu tohum ile çoğalır. Semiz otu ilkbahar ve yaz aylarında yetişir. Genellikle bir yıllık bir bitkidir. Semiz otunun yetiştirilmesi kolay ve uzmanlık istemeyen bir üretimdir. İsterseniz evlerinizde balkonlarda saksılar içerisinde yetiştirebilirsiniz. Salatalarınıza eklemekte kullanabilirsiniz. Türkiye'de farklı isimlerle bilinir, bunlar pirpirim, semiz ebe ve purslanedir. Semiz otu diğer sebzelerden daha fazla omega 3 içermektedir. Ayrıca bununla birlikte c vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve b vitaminleri de içerir.
Semiz otunun kalorisi çok düşüktür. Ülkemizde pazaryerlerinde satılmaktadır. Semiz otunu satın alırken yapraklarının koyu renkte olması ve tohumsuz olmasına dikkat edilmelidir.
Semiz otunun yaprakları salata yapımında çiğ olarak kullanılır. Sebze yemeği olarak da semiz otu yemeği yapılır.
Semiz otunun yaprakları etli, ekşi ve hafif tuzlusu bir tadı vardır. Bu sebeple sevilerek yenir. Semiz otu börek iç harçlarına bile katılır. Semiz otunun içerdiği değerlerin kaybolmaması için elle koparılmalıdır. Parçalanırken de el yardımı ile parçalanır, böylece değerleri kaybolmaz.
Semiz otu ile yapılan birçok yemek tarifi vardır.