Kenger Otu, Kenger dağlık ve kıraç bölgeler de doğal olarak kendi başına yetişir. Sütlü bir bitkidir. Nisan ve mayıs ayların da büyümeye başlar. İlk büyümeye başladığın da yeşildir. Dikenli olarak büyür. Kenger yeşilken o dikenleri soyulup yenir çok da lezzetli oluyor. Kengerin soyulan iç kısmına verilen ad kimi bölgelerde ışkındır. Haziran ayından sonra sararmaya başlar.
Bu dönemden sonra daha yenmez ama gövde bölümü kopartılarak kök kısmından sakız yapılır. Biz buna kenger sakızı deriz. Oldukça sert bir sakızdır ama doğal olduğundan oldukça faydalıdır. Çok güzel bir tadı ve çok hoş bir kokusu vardır. Kenger otunun en üst kısmın da çiçekler açar sarı ve morumsu çiçekler. Bu çiçekler olgunlaştığında tohumlar oluşur. Bu tohumlar kimi bölgeler de toplanır ve öğüterek kahvesi de yapılır. Kengerin birçok faydası vardır.
Kengerin faydaları nelerdir?
Hazımsızlığa iyi gelir.
Migrene karşı faydalıdır.
Terletir ve vücuda rahatlık verir.
Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur.
Karaciğer iltihabı dahil, aşırı alkol ve bazı ilaçların neden olduğu safra yolu iltihabın da olumlu katkılar sağlar.
Bunun yanı sıra kenger sakızı çiğnemek iştah açar.
Dişleri temizler ve kuvvetlendirir.
Kalp damarının gevşemesine yardımcı olur.
Oldukça sert ve tadı acı olan bu sakız şifa kaynağı olması bakımından oldukça rağbet görüyor.
19.01.2024 15:47:12
Kenger Otu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024