Çehre Otu

Çehre otu, sindirim sistemi rahatsızlıkları ve kilom vermek amacı ile sıkça başvurulan bitkilerden biridir. Çehre otu paketler şeklinde hazırlanarak hizmete sunulmaktadır. Hazırlanan paketler yaklaşık 75 farklı tohumdan oluşmaktadır. Çağımızın yaygın hastalıklarından biri olan obezite ile mücadele etmek için çehre otundan yararlanılabilir. Çehre otu zayıflama sürecinde destek olarak sürecin daha kolay ve hızlı geçmesini sağlar.

Fazla kilolardan kurtulmak adına insanlar birçok yola başvurmaktadır. Bazen başvurulan yollar sağlık için de ciddi anlamda risk oluşturmaktadır. Zayıflamak için kullanılan zayıflama ilaçları yarardan çok zarar sağlamaktadır. Kilo vermek adına kimyasal içerikli ilaçların kullanımı yerine çehre otu daha doğru bir tercih olacaktır. Çehre otu tamamen doğal ve zengin içeriğe sahip bitkisel bir karışımdır. Farklı şekillerde kullanılan bitkinin faydalarının yanı sıra bazı yan etkileri de bulunmaktadır.

Çehre Otu Nasıl Kullanılır?


Çehre otu kullanımında en çok tercihe dilen bölüm bitkinin tohumudur. Çehre otu günde 3 defa yemeklerden sonra içilebilir. Ilık suya karıştırılan bitki tüketildiğinde açlık süresini uzatır ve daha az yemek yemeyi sağlar. Ayrıca vücutta yağ emilimini azaltarak kolesterole iyi gelir. İnce bağırsağın vücut için ihtiyaç duyulan mineralleri almasına ve kiloya yol açan maddeleri ise vücutta atılmasına yardımcı olur. Bitkinin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
Yüzde yüz doğal olan bitki karışımı içilmeye başladıktan 3-4 saat sonra etkisini gösterir. Zayıflama üzerinde sağladığı etki ve kişinin ne kadar sürede ne kadar kilo verdiği tamamen metabolizma ve kaç kilo olduğuna bağlı olarak değişim gösterir. İçerisinde herhangi bir kimyasal barındırmadığı için verilen kiloların kalıcı olur ve dikkat edildiği sürece yeniden alınmaz.

Çehre Otunun Yan Etkileri Nelerdir?


Bilinçsiz tüketim nedeniyle çehre otu vücudun susuz kalmasına neden olabilir. Özellikle kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda bu yan etki daha fazla görülebilmektedir. Eğer kaybedilen su kısa sürede tekrar yerine konulamazsa karın ağrısı ve ishal gibi sorunlar kronikleşerek devam edebilir. Ayrıca yine susuzluğa bağlı olarak midede kramp şeklinde ağrıya yol açar, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olarak birçok hastalığa karşı davetiye çıkarabilir.

Çehre Otu Çayı


Çehre otu çayı hazırlamak oldukça basittir. Normal siyah çay demler gibi çaydanlığa bir miktar su eklenerek ocağa alınır. Kaynama aşamasına ulaşınca içine yeteri kadar çehre otu eklenir ve 5 dakika ot ile kaynatılarak ocaktan alınır. Hazırlanan çay bir süre dinlendirildikten sonra günde 3 fincan içilebilir. Çehre otu çayının tekrar ısıtılma gibi bir özelliği vardır. Bu nedenle bir günlük hazırlanarak içileceği zaman ısıtılabilir. Ayrıca ılık tüketimi tavsiye edilmektedir.
19.01.2024 15:31:24
Çehre Otu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çehre Otu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çehre Otu"
Çok yoğun bir işte çalıştığım için yeme içme konusunda çok düzensiz besleniyorum. Bu da sindirim sistemi bozuklukları, kabızlık ve ishal gibi problemlere neden oluyor. Bu olayların üstesinden gelmek için çehre otu kullanmayı düşünüyorum. Ne şekilde kullanmak gerekir? Çehre otu bitkisini aktarlarda bulmak mümkün mü?
Salih . 06.10.2018 00:51:50

Basur Otu

Basur Otu, Basur, basit gibi görünen fakat insanların yaşamını ciddi anlamda etkileyen ve zahmetli bir sürece neden olan illet bir hastalıktır. Basur sorunu ...
Devamını Oku

Sütleğen Otu

Sütleğen otu, günümüzde çok fazla duyulmamış olan ama eski zamanlarda insanlar için çok büyük önemi olan bir bitki türüdür. Genellikle toprakta kendiliğinden...
Devamını Oku

Kulak Otu

Kulak Otu; damkoruğugiller ailesine ait bir bitkidir. Kulak otunun, çiçeklerinden ve yeşil yapraklarından faydalanılmaktadır. Kulak otu, bitkisinin diğer isi...
Devamını Oku

Ayrık Otu

Ayrık otu, buğdaygillere ait, çok yıllık, yabani bir bitkidir. Tıbbi amaçlı olarak sarımtırak beyaz kökleri kullanılır. Sonbahar ve ilkbahar aylarında t...
Devamını Oku

Hoşkıran Otu

Hoşkıran otu, günümüzde daha çok yemekler içerisinde kullanılan ve lezzeti ile bir o kadar da sağlıklı ot türlerinden biridir. Son derece doğal olan ve insan...
Devamını Oku

Peryavşan Otu

Peryavşan otu, Çoğu kişi tarafından ismi pek duyulmayan bu şifa deposu bitki, her yörede farklı isimlerle tanınmaktadır. Birçok sırrı daha bilinmemesine rağ...
Devamını Oku

Hava Civa Otu

Hava Cıva Otu, Cilde iyi gelen bitkileri saydığımızda ilk sıralarda yer alan bitki hava cıva otu oluyor. Ülkemizde çoğunluk olarak Akdeniz ve Süphan dağların...
Devamını Oku

Sarmaşık Otu

Sarmaşık Otu; Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmekt...
Devamını Oku

Kızılbacak Otu

Kızılbacak otu, günümüzde insanların çok severek tükettiği ve bir o kadar da faydalı olan bitkilerden biridir. Kavrulduktan sonra yemek olan ve birçok kişini...
Devamını Oku

Gelincik Otu

Gelincik Otu, yazın kırlarda yetişen ve genellikle kırmızı renkli çiçekler açan gelincikgiller ailesine ait bir yıllık otsu bir bitkidir. Gelincik otu b...
Devamını Oku

Meryem Ana Otu

Meryem ana otu, halk arasında Meryem otu, Meryem ana eli otu, Fatma ana eli otu gibi farklı isimlerle de bilinen Arabistan'da ortaya çıkan sağlık için faydal...
Devamını Oku

Bebeklere Çörek Otu

Bebeklere çörek otu; ve çörek otundan elde edilen pek çok madde kullanılabilir. Bebekler biz anne babaların her şeyidir. Onların en basit dertlerini bil...
Devamını Oku

Cırtatan Otu

Cırtatan otu, Kabukgiller familyasından gelen bir bitkidir. Acı düvelek, acı hıyar, eşek hıyarı, acı dülek, hıyarcık, cırtlak, şeytan keleği, acı kavun,...
Devamını Oku

Adam Otu

Adam Otu; bu bitki Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu kaya diplerinde, boş sahalarda ve ekilmemiş tarlalarda yetişir. Adam ot...
Devamını Oku

Bit Otu

Bit otu, hal arasında oldukça çok kullanılan bir bitkidir. Özellikle saç ve saç derisi için kullanılan bu otun kullanım amacını az da olsa adından anlayabili...
Devamını Oku

Acı Yavşan Otu

Acı yavşan otu; ak pelin, acı pelin ve acı yavşan olarak isimlendirilen bir bitkidir. Acı yavşan otunun ana yurdu Avrupa'dır. Yurdumuzda ise Kuzey Anado...
Devamını Oku

Ot Kavurması

Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, hastal...
Devamını Oku

Radika Otu

Radika otu, diğer bilindik adı ile karahindiba otu, farklı şekiller de kullanılan faydalı bir ottur. Bu otun özellikle kök kısmı kullanılmaktadır. Ancak...
Devamını Oku

Yarpuz Otu

Yarpuz Otu: Yabani nane olarak da bilinen, Ballıbabagillerden, çiçekleri birbirinden ayrı halka halinde, nane çeşidinden, kısa saplı, az ya da çok tüylü...
Devamını Oku

Dil Otu

Dil otu diğer bir adıyla sığır kuyruğudur. Hekimlikte kullanılan bitki türüdür. Dünya üzerinde neredeyse her bölgede yetişen çeşitleri mevcuttur. Bir türünün...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Son Forum Konuları
Evelik Otu Nasıl Bulabilirim?
Kurt Boğan Otu Tohumunu Nasıl Bulabilirim
Kuzılbacak Otu İle Sirken Otu Aynı Mı?
Aslan Pençesi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024