Acı Ot, Türkiye'de birçok şifalı bitki yetişir. Bu bitkileri düzgün bir şekilde kullanılır ise birçok hastalığa şifa verir. Acı otta bu bitkilerden biridir. Bu ot dağlık yerler de yetişir. Ender raslanan bir bitkidir. Fazla uzamaz en fazla 50-60 santim uzamaktadır. Adından da anşıldığı gibi acı bir bitkidir. Acı olmasına rağmen birçok şifayı da için da barındırır.
Bu ot özellikle kanserin tüm türlerin de kullanılmaktadır.
Acı otun başlıca bilinen faydaları nelerdir?
Başta lösemi ve birçok kanser türüne iyi gelir.
Hastalıklı hücrelerin iyileşmesin de yardımcı olur.
Vücut direncini arttırır.
Balgam atmaya ve öksürüğe iyi gelir.
Bronşit ve soğuk algınlığına karşı birebir etkilidir.
Mide ve bağırsak hastalıkların da faydalıdır.
Bağırsak solucanlarını düşürme de yardımcı olur.
Vücudta biriken fazla tuzu dışarı atarak vücutta su toplamasını önler.
İdrar yolu iltihapları için ve adet sancısı için faydalıdır.
Acı ot nasıl kullanılmalı
Malzemeleri
1.5 gram acı ot
1 su bardağı su
Hazırlanışı: 1 su bardağı su kaynatılır içine acı ot atılır. Kaynatmadan 5 dakika demlenmeye bırakalım. Günde bir bardak aç karnına içelim. Eğer tadı çok acı ise hakiki olan bir bal ile tatlandırarak içilir.
Not: bu çayı hamilelerin içmesi sakıncalıdır. Çünkü düşük yapabilir. 4 yaşından küçük çocuklar için de sakıncalıdır.
19.01.2024 13:06:24
Acı Ot ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024