Ot Balığı

Ot Balığı


Ot balığı, Ot balığının anayurdu Çin'den dünyaya yayılan, bu arada ülkemize de getirilen bir kültür balığıdır. Ot balığı 40-80 santimetre boyunda oluyor ve 2,5 kg ağırlığında oluyor. Ot balığı en çok 12-30 kg ağırlığa ulaşabilir. Bu balık adı gibi otobur bir balıktır. Günde ağırlığının % 120' si kadar ot yer. Bu yüzden havuzlarda ot mücadelesi için mükemmel bir canlıdır. Ot balığı 5-6 yaşlarında olgunluğa erişir ve kg ağırlığına göre 120,000 yumurta yapar. Ot balığı 6-10 cm boyuna eriştikten sonra sadece bitkilerle beslenir. Ama Ülkemizde henüz tüketimi yoktur.

Ot balığı çok sık yakalanmıyor ve ekonomik değeri olmuyor. Ot balığının lezzetli olmuyor ama yakalanması çok kolay ve zahmetsiz oluyor. Özellikle balık avına yeni başlayan amatör avcılar için deneyim kazanmak için bu balığı tutabilirler. Balık tutmaya alışmak için iyi bir seçimdir. Bu balık otta çok gezdiği için ot balığı denir. Ot balığının iki çeşidi vardır. Kikla ve lapindir. Kikla ve lapinin arasındaki en büyük fark dişleridir. Lapin denilen ot balığının dişi bulunmaz, kiklada üst ve alt çenesinde 2 tane olmak üzere kırıcı dişi bulunur. Bu ot balıklarının iki çeşidi de otla besleniyor ve yaşadıkları alanlar aynıdır. Kikla ot balığı kayalıklar arasında gezer. Aynı çevrede yaşayan deniz canlılarıyla beslenen uysal bir balıktır. Ancak gerçek besin kaynaklarından bir tanesi kabuklu çeşitleridir. Kikla ot balığının sahip olduğu dişler yüzünden kabuğu kırılabilecek olan tüm kabukluların karşısında durma şansı yoktur.

Lapin ot balığında diş olmadığı için kabuklular karşısında tek şansı fırsatçılığıdır. Her iki ot balığının ortak özelliği dudaklarının yapısı sert olmasıdır. Ot balığının her iki türü de lezzet açısından birbirine benzer. Diğer balık çeşitlerine göre tadı yok gibidir ve pişirilmeye gelmez. Bu ot balığını kızartmak, ya da ızgara yapmak için değil, çorba yapmak için avlarlar. Bu balığı çorba yapmak için tavsiye ediyorlar. Bu balıkları her sene sonbahar zamanlarında tutarlar. Bu balıkları ağustos, ekim ayları arasında tutarsanız daha iyidir. Çünkü daha iyi yağlanır.

Ot balığını yakalamak için hangi yem kullanılır?

Ot balığı yakalamak için midye kullanmak gerekir. Ama midyeyi keserek ve kurutarak iğneye takın. Ama bunda yapmanız gereken bütün bir midyenin kabuğunu ayırdıktan sonra tümbetini tendonun bulunduğu tarafa nakletmek gerekiyor. Elinizde boş bir kapak kalmış olacak. Eğer ot balığı tutmak için midye bulamazsanız tek yem karides olur. Ama lapin ve kiklanın olduğu yerde çırçır ve diğer ot balığı çeşitleri de olacağı için hedef balığı yakalamak zor olabilir.

Ot balığı yakalamak için kullanılacak olta:

Ot balığı yakalamak için 0,20 mm kalınlığında misina ucuna bağlayacağınız en fazla 9 numaralı sinek iğneyle olta düzeneğini tamamlamak gerekiyor. Bu düzeneği kamış, makara ile kullanmayacaksanız, el oltası kullanmanız gerekir. Çünkü bu balıklar sadece duvar kenarında olacaktır. Onun için setiniz hiçbir şekilde işe yaramaz. Yemi kabuğuyla birlikte bütün halde iğneye takarak avlanır. Yemin aşağı inerken sağlam şekilde inmesini sağlayın. Ot balığı çok zeki bir balıktır. Bu yüzden iğnenizi saklamayı ve ince misina kullanmayı unutmayın. Küçük iğne seçiminde amaç balığın yemi sömürerek yemeye çalışmasıdır. Ot balığı oltaya vurduğunda hemen hızlı bir şekilde çekmelisiniz.


Son Güncelleme : 18.10.2018 05:51:06

Ot Balığı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Ot Balığı"
Ot balığının hamsi gibi pişirilmesi durumunda tüketilmesi mümkün olabilir mi? Ben de bu balığı alıp tüketmek istiyorum. Böyle bir durum mümkün müdür?
Hâzime . 24.09.2018 20:00:28
CEVAP YAZ
Fatma Ana Eli Otu
Fatma Ana Eli Otu
Fatma Ana Eli Otu, Peygamber Efendimizin kızı Hazreti Fatıma tarafından dikildiği rivayet edilen bir bitkidir. Doğum yapan kadınların kolay bir şekilde doğum yapmasına ve çocuk sahibi olmak isteyenlerin, bu bitkinin vesilesi ile çocuk sahibi olacağı...
Meryem Ana Otu
Meryem Ana Otu
Meryem ana otu, halk arasında Meryem otu, Meryem ana eli otu, Fatma ana eli otu gibi farklı isimlerle de bilinen Arabistan'da ortaya çıkan sağlık için faydalı bir bitkidir. Görünümü yumruk şeklinde kapalı bir ele benzediğinden, bu isimlerle anılır. B...
Peryavşan Otu
Peryavşan Otu
Peryavşan otu, Çoğu kişi tarafından ismi pek duyulmayan bu şifa deposu bitki, her yörede farklı isimlerle tanınmaktadır. Bir çok sırrı daha bilinmemesine rağmen, bazı sıkıntılara karşı çok etkilidir. Peryavşan otu, Avrupa ve Kuzey Afrika ve Güney-Ba...
Deve Gözü Otu
Deve Gözü Otu
Deve Gözü Otu, Birçok yöreye göre farklı isimlerde adlandırılan deve gözü otu, akkız, deve dikeni tohumu, kengel, meryem ana dikeni ve kıbbun olarak da bilinir. Ana vatanı Afrika olan bu ot ülkemizde Karadeniz, Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgesinde doğa...
Damar Otu
Damar Otu
Damar otu ya da sinir otu nebatı ülkemizde basit yetişme sahası bulan ve birey sıhhati amaçlı yararları saymakla bitmeyen natürel bir şifa kaynağıdır. Anadolu'nun her tarafında yetişen bu kıymetli nebat yörelerin çeşitli yükseltilerinde kendisini gö...
Adam Otu
Adam Otu
Adam Otu; Bu bitki Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu kaya diplerinde, boş sahalarda ve ekilmemiş tarlalarda yetişir. Adam otunun diğer isimleri; Ademotu, İnsan otu yada bilimsel ismiyle Mandragora Officinarum olarak b...
Azgın Teke Otu
Azgın Teke Otu
Azgın teke otu, aslında birçok insan tarafından duyulmuş bir ot türüdür. Kulağa yabancı gelmeyen bu ot yapraklarından tıbbi olarak da ilaç elde edilen bir ot türüdür. Bu nedenle tıbbi olarak insanlar bu ota önem verirler. Bu bitkinin farklı işlemlerd...
Sütleğen Otu
Sütleğen Otu
Sütleğen otu, günümüzde çok fazla duyulmamış olan ama eski zamanlarda insanlar için çok büyük önemi olan bir bitki türüdür. Genellikle toprakta kendiliğinden yetişen bu bitki türü, üzerinde sarı çiçekleri olan ve yeşil renkli bir gövdeye sahiptir. Ge...
Reyhan Otu
Reyhan Otu
Reyhan Otu; Reyhan otu, ballıbabagillerden bir bitkidir. Reyhan otu, tek yıllık bir bitkidir. Reyhan otu, genellikle ılıman bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Reyhan otu, yemeklerde kullanılabilir. Reyhan otunun diğer adı fesleğendir. reyhan otunu...
Deve Çökerten Otu
Deve Çökerten Otu
Deve Çökerten Otu, İsminin pek duyulmayışının aksine marifeti ve yaptığı ünü gizliden gizliye artan şifalı bitkilerden birisi de deve çökerten bitkisidir. Yurdumuzun farklı yörelerinde farklı isimlere anılan deve çökerten genellikle çarık dikeni, çak...
Cırtatan Otu
Cırtatan Otu
Cırtatan otu, Kabukgiller familyasından gelen bir bitkidir. Acı düvelek, acı hıyar, eşek hıyarı, acı dülek, hıyarcık, cırtlak, şeytan keleği, acı kavun, yabani hıyar gibi farklı adlarla anılabilmektedir. Cırtatan otunun çoğu kez meyveleri kullanılma...
Çoban Çökerten Otu
Çoban Çökerten Otu
Çoban çökerten otu, Deve dikeni, çakır dikeni, çarık dikeni, deve çökerten ve domuz pıtrağı gibi isimlerle de bilinen çoban çökerten otu, oldukça yararlı ve şifalı otlardan arasında bulunur. Bazı kişiler tarafından pek fazla bilinmeyen bu ot, yaban k...

 

Fatma Ana Eli Otu
Meryem Ana Otu
Peryavşan Otu
Deve Gözü Otu
Damar Otu
Adam Otu
Azgın Teke Otu
Sütleğen Otu
Reyhan Otu
Deve Çökerten Otu
Cırtatan Otu
Çoban Çökerten Otu
Kantaron Otu Zeytinyağı Karışımı
Arapsaçı Otu
Bebeklere Çörek Otu
İbrahim Saraçoğlu Çörek Otu Yağı
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Kenger Otu
Çörek Otu Suyu
Boyotu
Süpürge Otu
Tarhana Otu
Gelincik Otu
Ayrık Otu İlacı
Güzel Avrat Otu
Yapışkan Andız Otu
Canavar Otu
Reglas Otu
Radika Otu
Boru Otu
Popüler İçerik
Kantaron Otu Zeytinyağı Karışımı
Kantaron Otu Zeytinyağı Karışımı
Kantaron otu zeytinyağı karışımı kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır olarak da alabileceğiniz bir kürdür. Aslında kantaron otu zeytinyağı karışımını y...
Arapsaçı Otu
Arapsaçı Otu
Arapsaçı otu: ısırgangiller familyasına ait bir bitkidir. Isırgangiller cinsinin monotipik türü olan arapsaçı bitkisi ufak ve parlak bir bitkidir. Yeş...
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere çörek otu; ve çörek otundan elde edilen pek çok madde kullanılabilir. Bebekler biz anne babaların her şeyidir. Onların en basit dertlerini b...
İbrahim Saraçoğlu Çörek Otu Yağı
İbrahim Saraçoğlu Çörek Otu Yağı
İbrahim Saraçoğlu Çörek Otu Yağı: Pek çok kutsal kitapta ismi geçen, genellik ile şifalı bitki olarak bilinen çörek otu, binlerce yıldır kullanılan bi...
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Sirken Otu; yabani ıspanak olarak bilinir. Sirken otu, ıspanak gibi pişirilebilir. Sirken otunu ıspanaktan ayıran nokta ise besin değeri daha yüksek o...
Kenger Otu
Kenger Otu
Kenger Otu, Kenger dağlık ve kıraç bölgeler de doğal olarak kendi başına yetişir. Sütlü bir bitkidir. Nisan ve mayıs ayların da büyümeye başlar. İlk b...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Fatma Ana Eli Otu
Meryem Ana Otu
Peryavşan Otu
Deve Gözü Otu
Damar Otu
Aslan Pençesi
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Aslan Pençesi
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018