{ "title": "Zencefil Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/zencefil-otu.jpg", "date": "20.01.2024 07:12:52", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "
Zencefil Otu; Tropik iklimler de yetişen bir bitkidir. Görüntü olarak yer elmasına çok benzer. Kırmızı ve sarı renkte çiçekler açar. Zencefil yer de yetişen bir bitkidir. Zencefilin genelde yumrularından yani kök kısımları baharat olarak kullanılır. Zencefil sağlık açısından oldukça faylı ve şifalı bir bitkidir. Dünya mutfağın da kullanılır. Yemekler de çorbalar da yaş zencefil kullanılır. Zencefil öğüterek baharat haline getirilir. Baharatı da yemekler de gönül rahatlığı ile kullanılır.

Zencefilin kökün de etken bir madde vardır. Bu etken madde yaş zencefil de daha fazladır.

Zencefil Otunun Faydaları Nelerdir?
Ayrıca zencefilin baharatı ya da yaşı zerdeçal ile bala karıştırılıp yenir ise boğaz ağrısı ve öksürüğü keser.

Zencefil çayı

Malzemeleri
Hazırlanışı: İlk önce zencefilleri patates soyar gibi kabuğunu soyalım. 2 ince dilim kesip suyu bir cezveye koyup içine zencefilleri atalım. Ocağa alıp kısık ateş on dakika kaynatalım. Beş dakika demlenmeye bırakalım. Sonra bir süzgeç ile süzelim ve bal ile tatlandırarak içelim. Eğer süt ya da limon seviyorsanız onlardan da ilave edebilirsiniz.
" } ] }