{ "title": "Verem Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/Verem-Otu-55.jpg", "date": "20.01.2024 03:39:17", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Verem Otu: Adından da belli olduğu üzere yüzyıllar öncesinden günümüze kadar varm hastaları üzerinde şifa kaynağı olmuş bir çeşit bitki olan verem otu, halkın bazı kesimlerinde canavar otu ismi ile de bilinmektedir. Verem otuna canavar otu da denmesinin nedeni ise bu bitkinin çiftçilerin mahsullerine zarar veren bir bitki türü olmasından kaynaklanmaktadır.

Verem otu, yüzyıllar öncesinden günümüze kadar varlığını sürdürmüş olan, genellikle çok fazla orman olmayan yerlerde bulunan ve kümeler halinde varlığını sürdüren bir bitki türüdür. Yaklaşık 3000 farklı türü bulunan bu bitkinin yapraklarının uzunluğu 3-7 santim arasında, eni ise 2-5 santim arasında değişmektedir. Verem otunun sapları kısa, yumurtaya benzer bir şekli vardır. Kenar kısımları kertiklidir. Üst kısımları ise pörtüklü, griye yakın veya yeşil renklidir. Verem otunun çiçeklerinin yaprakları miğfere benzemekte ve adaçayına benzerliği bu bitkinin üst dudağının olmaması sebebi ile farklılaşmaktadır.

Verem Otu Yararları Nelerdir?
Verem Otu Zararları Nelerdir?

Verem otu bitkisinin sağlık açısından bilinen bir zararı ya da yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak yine de bu bitkinin bilen bilinerek ya da bilen bir kişiden alınan tavsiye ile kullanılmasında fayda vardır.

Verem Otu Nasıl Kullanılır?

Verem otu çay şeklinde tüketilebilmektedir. Bunun yanında, verem otunun lapasının vücutta meydana gelen yaralar ve çıban üzerinde fayda sağladığı bilinmektedir. Bunun için hasarlı bölgeye verem otunun lapası sürülür ve o bölge sarılır.

Verem Otu Çayı Nasıl Demlenir?

Verem otu çayını hazırlamak için, verem otundan iki tatlı kaşığı alınarak demliğe koyulur ve yarım litreye yakın kaynar su demliğe koyulur. En fazla on dakika süzülerek içilir.
" } ] }