{ "title": "Turp Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/turp-otu.jpg", "date": "21.01.2024 15:56:48", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Turp otu, aslında günümüzde herkesin bildiği otlardan biridir. Genellikle insanların salata içerisinde lezzet katması amacı ile kullandığı bu ot, beklenen lezzeti vererek sofraları daha lezzetli hale getirmektedir. Aslında birçok insan bu otun lezzetinden faydalanmak amacı ile kullansalar bile, aynı zamanda bu ot çok büyük faydalar da sağlamaktadır. Turp ile büyüyen bu otu ister turp ile ister ayrıca bulmak mümkündür. Fakat otun taze olarak satılması için genellikle turp ile almanız çok daha iyi olur. Çünkü turp otu turptan ayrılmadığında bir süre daha canlı kalabilir. Bu otun düşünüldüğü gibi şekerli bir tadı yoktur. Daha çok acımsı bir tadı olan turp otunu annelerimiz yemeklerin içerisinde çok yaygın bir şekilde kullanır. Özellikle turp seven insanlar aldıkları turpun otunu da kullanarak hem maddi olarak hem de sağlık açısından çok daha karlı olurlar. Beyaz çiçeklere sahip olan turp otu, beyaz ve mor renklerde olmak üzere çiçekler açar. Son derece etki yaprakları olan bu otu sizlerde salatalarda limonla birlikte kullanarak gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Bu ot çok eski zamanlardan beri kullanılmış ve bugüne kadar alerji vb. Sorunları olmayan kişilerde herhangi bir probleme neden olmamıştır. Turp otu içerisindeki C vitamini ise daha çok çocukların ihtiyacı olan vitaminlerden biridir.