{ "title": "Tere Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/tere-otu.jpg", "date": "23.01.2024 03:25:29", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Tere otu, bilindiği gibi günümüzde insanların lezzeti nedeni ile yemeklere tat vermesi amacı ile tükettikleri otlardan biridir. Günümüzde çok yaygın olarak tüketilen bu otun, acımsı bir tadı olsa bile özellikle limon sıkılarak tüketildiğinde birçok kişinin gönlünü kazanmaktadır. Tere otu, genellikle sağlık amacı ile değil lezzeti nedeni ile tüketilen bir bitkidir. Üstelik yetiştirilmesinin son derece kolay olması, bu otun çok kolay bulunabilmesini sağlamıştır. Tere otu yerini sevdiği zaman iki sene kendiliğinden oluşan bir bitkidir. Bu nedenle bu otu yetiştiren insanlar bu otu iki senede bir dikerler ve her sene hasat ederler. Günümüzde mevsimi geldiğinde her pazarda, yeşillikler arasında bulabileceğiniz bu mükemmel bitki ile sizlerde hem lezzet hem de şifa alabilirsiniz. Tere otu, serin iklimleri seven bir bitki türü olduğu için son bahar ve ilk bahar aylarında çok büyük bir gelişim gösterir. Bu nedenle tere otunun çok büyük bakımlar gerektirmeden yetişebilen bir bitki olduğu söylenebilir. Böylesine kolay yetişmesinin yanı sıra insanlar tarafından çok sevilmesi nedeni ile ülkemizde yetiştiriciliği çok yaygın bir şekilde yapılır. Sizlerde isterseniz tere otunu bahçenize ya da saksılara tohum olarak dikebilirsiniz. İlk bahar aylarında tere tohumlarını dikerek ara ara sulamaz yaklaşık iki ya da üç ay sonra bu bitkiyi yiyeceğinizi gösterir. Sizlerde bu bitkiyi şifa kazanmak amacı ile tüketecekseniz küçükte olsa işlemlerden geçirerek çay yapın. Tere otunu direk olarak tüketerek de birçok fayda alabilirsiniz.