{ "title": "Sarmaşık Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/Sarmasik-Otu-51.jpg", "date": "20.01.2024 18:33:51", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Sarmaşık Otu; Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdır fakat lezzetli ve şifalı bir bitkidir. Sarmaşık otunun, boylu ve sarmal bir yapısı vardır. Sarmaşık otunun, uç kısımları koparılarak toplanan bir bitkidir. Sarmaşık otunun uçları taze, alt tarafları taze değildir. Fakat çok şifalı bir bitkidir. Sarmaşık otu, özellikle kanser için çok etkili bir bitkidir.

Sarmaşık Otu Faydaları Nelerdir?

Sarmaşık otu, tansiyonu düşürür. Kolesterolü düşürür ve vücuttaki ödemi atar. Lösemi ve diğer kanser türlerine iyi gelmektedir. Kanserli hücrelerin iyileşmesine yardım eder. Vücut direncini artırır. Balgam ve öksürüğe iyi gelmektedir. Göğsü yumuşatır. Bağırsak solucanlarını düşürmeye yardım eder. İdrar yollu enfeksiyonlarına iyi gelir. Adet sancısını ve ağrısını keser. İdrar ve safra salgılarını artırır. Mide ve bağırsak hastalıkları için yararlıdır. Nefes darlığını giderir. Bronşit ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Sarmaşık otu yenildiği zaman damakta acı bir tat bırakmaktadır. Buna rağmen Sarmaşık otunun yılda en az bir defa da olsa tüketmek gerekir. Sarmaşık otu yemek için hazırlanırken kesinlikle metal dokundurulmamalıdır. Sarmaşık otu elle kırılmalı bıçakla doğranmamalıdır. Sarmaşık otu pişirilirken metal kaşık yerine tahta kaşık kullanılması daha iyidir. Aksi takdirde metal kullanılırsa acılık oranı daha çok artmaktadır.

Sarmaşık Otu Tüketimi

Sarmaşık otu kaynatılıp suyu içilebilir. Kavurması yapılabilir. Sarmaşık otu kavrularak üzerine yumurta kırılabilir. Sarmaşık otunu damak tadımıza göre yılda bir kez olsa da tüketelim. Sarmaşık otu özellikle kanser hastalığı için mucizevi bir bitkidir. Mümkün olduğunca fazla tüketilmelidir.
" } ] }