{ "title": "Ot Kavurması", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/ot-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:10:18", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, hastalara şifa olması, diyetlerin vazgeçilmezi ve vejetaryenlerin tercihi olması gibi sebepler ile oldukça fazla tüketilen besin kaynakları arasındadır. Ayrıca, ot kavurmasının yapımı da çok kolaydır. Bu yazımda sizler için ot kavurması tarifini yazdım. Sizler de dilediğiniz otları kullanarak ot kavurmasını yapabilir ve ailenize sağlıklı bir ziyafet sunabilirsiniz. Kolay gelsin.

Ot Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Ot Kavurması Nasıl Yapılır?

Ot kavurmasını hazırlamak için ilk olarak, kullanmak istenilen otlar tek tek yıkanır ve süzülür. Daha sonra, derin bir kap alınır. Yıkanıp süzülmüş olan otlardan yabani pırasa ve ebegümeci haricindekiler bir bıçak yardımı ile eşit büyüklükte iri iri doğranır ve bu kabın içine koyulur. Ardından, iki adet orta boy kuru soğan soyulup yıkanır ve küp-küp doğranır. Orta boy bir tavanın içine 1 çay bardağı zeytinyağı koyulur ve tava ocağa alınır. Soğanlar ve diğer otlardan ayrı bir yerde duran yabani pırasa ile ebegümeci tavaya eklenip, kısık ateşte bir süre kavrulur. Son olarak, tavanın içine diğer otlar da eklenir ve tüm malzemeler bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Otların pişmesine yakın soyulup küçük küçük doğranmış olan yarım domates de tavaya eklenir. 1 çay kaşığı tuz da eklendikten sonra, ocağın altı açılır ve otların bu şekilde bir 10-15 dakika arası daha kavrulması sağlanır. Ot kavurması hazır olduktan sonra, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan ot kavurması yoğurt eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }