{ "title": "Moringa", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/moringa-4979.jpg", "date": "21.01.2024 09:51:38", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Moringa, Anavatanı Çin olan bir bitki türüdür. Orta büyüklükte tropikal bir bitki olan moringanın yaprak, çiçek ve kabuk kısımları kullanılarak daha çok çay şeklinde hazırlanıp tüketilir. Bitkinin tümü vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Toplumda çok bilinmese de dünyanın en faydalı bitkilerinden biri olduğu bilinmekte olup bu nedenle de kullanımı son yıllarda oldukça yaygınlaşmıştır. Antioksidan bakımından da zengin olan bitki özellikle kanserle mücadelede büyük önem taşır. Beyin sağlığı, cilt sağlığı, insülin dengesi, karaciğer sağlığı gibi daha pek çok alanda faydaları bulunmaktadır.

Moringa faydaları nelerdir?
Moringa çayı nasıl yapılır?

1 su bardağı su kaynatılarak bir iki dakika dinlendirilir. Dinlenen suya 1 şeker kaşığı kurutulmuş moringa eklenip 5 dakika demlenmeye bırakılır. Çay balla tatlandırılıp içilebilir.

Moringa yan etkileri nelerdir?

Moringa tüketimi aşırıya kaçıldığında midede yanma, diş eti kanaması, beyaz kan hücresinde azalmaya sebep olabilir. Gebelik döneminde tüketildiğinde rahimde kasılmaya ve dolayısıyla düşük yapmaya sebep olabilir. Kullanılan ilaçlarla etkileşim yaratabileceğinden herhangi bir ilaçla birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.
" } ] }