{ "title": "Kuzu Kulağı Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/Kuzu-Kulagi-Otu-69.jpg", "date": "20.01.2024 15:05:24", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Kuzu kulağı otu, Latince adı rumex acetosadır. Halk arasında ekşilik, turşu otu, ebem ekşisi, ekşimlik ve oğlak kulağı olarak da bilinmektedir. Haziran ve Eylül ayları arasında çiçek açan, tüysüz ve ekşi bir ottur. Özellikle bahar aylarında 50-60 cm'ye kadar büyüme gösterebilir. Yeşil alanlarda ve ormanlık alanlarda yetişir. Kuzu kulağı otu genellikle kumlu topraklarda ve nemli yerlerde yetişir. Kuzu kulağı otu A, B ve C vitaminleri açısından, ayrıca fosfor ve demir açısından oldukça zengindir. Çiğ olarak tüketileceği gibi, yemeği ve salatası da yapılabilir. Ekşimsi tadı ile oldukça lezzetlidir. Kökünde antrakonin, nişasta, reçine ve şeker bulunur. Yaprağında ise oksalik asit, nişasta, potasyum bulunur. Kuzu kulağı otu en çok tüketilen şifalı bitkilerdendir. Faydaları oldukça fazladır. Kuzu kulağı otunu gut hastalığı, romatizma ve böbrek rahatsızlığı olanlar tüketmemelidir. Tabi ki sağlıklı insanlarında fazla tüketmesi halinde ishal, kusma, mide iltihabı ve kalp rahatsızlıkları ortaya çıkabilir.

Kuzu Kulağı Otu Faydaları Nelerdir?

" } ] }