{ "title": "Kızılbacak Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/kizilbacak-otu-1643.jpg", "date": "21.01.2024 01:21:21", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kızılbacak otu, günümüzde insanların çok severek tükettiği ve bir o kadar da faydalı olan bitkilerden biridir. Kavrulduktan sonra yemek olan ve birçok kişinin damak tadına hitap eden bu ot, şifa dağıtmaktadır. Günümüzde daha çok ege bölgesinde yetişen bu bitki, bahar aylarında yetişmektedir. Bahar aylarında otlar arasında oluşan kızılbacak otu, başının kızıllığından adını almaktadır. Bu ot şifasından daha çok lezzeti nedeni ile insanlar tarafından sevilmektedir. Tuzunun bol atılması, kavurmasının lezzetini ciddi anlamda arttıracaktır. Kızılbacak otu, Marmara ve Ege gibi bölgelerde ekşi ot olarak da bilinmektedir. Ekşi ot oldukça kaygan bir yapıya sahiptir ancak herhangi bir ıslaklığı bulunmamaktadır. Ekşiliği nedeni ile bu bitkiyi tek başına pişirirseniz tam lezzet alamayabilirsiniz. İçine girecek olan bazı malzemelerle daha fazla lezzet elde edebilirsiniz. Bu otu yapabilmek için mutfak bilginiz olmasa bile sorun yaşamazsınız.