{ "title": "Kenger Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/kenger-otu.jpg", "date": "19.01.2024 15:47:12", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kenger Otu, Kenger dağlık ve kıraç bölgeler de doğal olarak kendi başına yetişir. Sütlü bir bitkidir. Nisan ve mayıs ayların da büyümeye başlar. İlk büyümeye başladığın da yeşildir. Dikenli olarak büyür. Kenger yeşilken o dikenleri soyulup yenir çok da lezzetli oluyor. Kengerin soyulan iç kısmına verilen ad kimi bölgelerde ışkındır. Haziran ayından sonra sararmaya başlar. Bu dönemden sonra daha yenmez ama gövde bölümü kopartılarak kök kısmından sakız yapılır. Biz buna kenger sakızı deriz. Oldukça sert bir sakızdır ama doğal olduğundan oldukça faydalıdır. Çok güzel bir tadı ve çok hoş bir kokusu vardır. Kenger otunun en üst kısmın da çiçekler açar sarı ve morumsu çiçekler. Bu çiçekler olgunlaştığında tohumlar oluşur. Bu tohumlar kimi bölgeler de toplanır ve öğüterek kahvesi de yapılır. Kengerin birçok faydası vardır.

Kengerin faydaları nelerdir?
" } ] }