{ "title": "Keklik Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/kekelik-otu.jpg", "date": "21.01.2024 13:35:36", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Keklik otu, Akdeniz Bölgesinin dışında Asya'da da yetişen keklik otu özellikle İspanyol, Meksika ve İtalyan mutfaklarında çok kullanılıyor. Yemeklerin lezzetini artırmak amacı ile sıkça kullanılan bir baharat çeşididir. Sağlık yönünden ise mide bulantısı, sindirim sistemi sorunlarını, deniz tutması ve diş ağrılarına karşı kullanılmaktadır. Keklik otunun türü çoktur. Ama bunlardan sarı keklik otu en çok kullanılan türüdür. Diğer türlerinin bazıları; Yaz keklik otu adonis aestivalis, Sonbahar keklik otu; Annua (Autumnalis) ateş keklik otu; A. Hammea ve Avustralya keklik otu; microcarpa'yı çeşitleridir.