{ "title": "Karamba Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/Karamba-Otu-13.jpg", "date": "19.01.2024 17:31:07", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Karamba Otu; büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yem olarak yetiştirilebilen bir bitkidir. Karamba otu geniş yapraklı bir bitkidir. Karamba otu hayvanlara taze ot olarak verilebildiği gibi silaj ve kuru ot olarak da verilebilmektedir. Karamba otunun enerji ve protein değeri çok yüksektir. Karamba otu Akdeniz ve Ege Bölgesinde ağustos ayının sonlarından, Ocak ayının sonlarına kadar ekimi yapılabilmektedir. Karamba otu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde ise 15 Ağustostan, Ekim sonuna kadar dikimi yapılabilir. Karamba otunun Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ağustos ayı sonundan, kasım ayı sonlarına kadar dikimi yapılabilmektedir. Karamba otu kar yağışının ve soğuğun fazla olduğu yerlerde ilkbaharda dikimi yapılabilen bir bitkidir. Karamba otunun dikim derinliği 1,5-2 santimetre olmalıdır. Karamba otunun tohumlarının dikimi 10-17,5 santimetre aralıklarla serpme şeklinde yapılmalıdır.