{ "title": "Kakule Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/kakule-otu-630.jpg", "date": "21.01.2024 22:49:06", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kakule otu, mutfaklarda ve sağlık alanında çok eski yıllardan günümüze dek kullanılmış ve kullanılmaya devam edilen bir bitkidir. Güney Hint Kerala'da ve birkaç tane tropik ülkede yetişen bir bitki türüdür. Kakule otunun elettaria ve amomum olmak üzere iki türü bulunmaktadır. Her iki kakule türü de mutfaklarda ve tıbbi alanda kullanılmaktadır.

Kakule otu faydaları nelerdir?
Kakule otu zararları 

Kakule otu ağız yoluyla yeterli miktarlarda kullanılabilir. Aşırıya kaçılmadığında ve bilinçli kullanıldığında bilindik bir yan etkisi bulunmamaktadır. Gebelik döneminde kakule otunun güvenilirliğini kanıtlayan kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu özel dönemde kullanımından kaçınılmalıdır.

Kakule otu kullanımı nasıl olmalıdır?

Kakule otunun kullanım miktarı günlük, gramı geçmemelidir. Tentür olarak ağız yoluyla alınacaksa gram kadar alınmalıdır. Kakule çay şeklinde yine 1,5 gram tohum ile hazırlanmalıdır. 1 su bardağı kaynatılmış ve birkaç dakika dinlendirilmiş suyun içine eklenmeli ve 15 dakika demlendikten sonra içilmelidir. Gün içinde bir bardağı geçmeyecek şekilde tüketimi yapılmalıdır.
" } ] }