{ "title": "Hoşkıran Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/hoskiran-otu-9628.jpg", "date": "19.01.2024 06:16:15", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Hoşkıran otu, günümüzde daha çok yemekler içerisinde kullanılan ve lezzeti ile bir o kadar da sağlıklı ot türlerinden biridir. Son derece doğal olan ve insan vücudunda ihtiyaç duyulan birçok vitamini içerisinde barındıran bu ot, daha çok Karadeniz Bölgesinde bulunduğu için herkes tarafından bilinen bir ot değildir. Bu ot ile birçok yemek yapılabilmektedir. Ancak genellikle yemekler içerisinde kullanılır. Bu otun faydaları ise günümüzde insanların en çok mustarip olduğu konularda yardımımıza koşmaktadır. Hoşkıran otunun faydalarından yararlanmak amacı ile kullanmak istiyorsanız kesinlikle düzenli olarak tüketmeniz gerekmektedir. Aksi durumlarda istediğiniz faydalara ulaşmak zor olacaktır. Bunun yanı sıra çay olarak da bu otun tüketilmesi mümkündür. Ancak genellikle yemeklerde kullanıldığı için çay olarak tüketilmesi tercih edilmemektedir.

Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Hoşkıran otu, yetişmeye tohum olarak başlar ve yaklaşık 50-60 cm'ye kadar uzayabilmektedir. Ot üzerinde gövdeden direk yaprak oluşmaktadır ve yaprak yoğunluğu aşırı bir halde değildir. Renk olarak baktığımızda bir reyhan bitkisi rengini görebilirsiniz. Mor ile yeşilin karışımı ile oluşmuş bu renkler, zaten otun güzelliğini yansıtmaktadır. Hoşkıran otu, her zaman yeşil bir bitki olarak karşınıza çıkmaz. Bazı insanlar mevsiminin haricinde de bu otu tüketmek istediği için bu otu uygun ortamlarda kurutarak tüketmektedir. Kurutulmuş hali ise kuru nane ile hemen hemen birebir aynıdır. Sadece kutu nanenin taneciklerinden biraz daha büyük tanecikleri vardır.

Hoşkıran Otu Faydaları Nelerdir?
Uyarı: Hamile ya da hamilelik şüphesi olan insanların hoşkıran otu ile çay yapıp bu çayı tüketmesi bebek sağlığı için olumsuz etkilere neden olabileceği için kesinlikle bu çayı doktor bilgisi olmadan tüketmemesi gerekmektedir. Bunun yanında diğer insanların da normal değerlerin haricinde bu çayı fazla tüketmemeleri sağlıklı olacaktır. Bunun yerine yemek olarak yapılıp yenilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.
" } ] }