{ "title": "Hammer Ot İlacı", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/Hammer-Ot-Ilaci-65.jpg", "date": "21.01.2024 10:09:04", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Hammer ot ilacı, sadece Marmara bölgesi hububat ekim alanlarında, çıkış öncesi ve çıkış sonrası kullanılabilen yabancı ot ilacıdır. Başka bölgelerde kullanılması tavsiye edilmez. Aktif maddesi %75 Chlorsulfuron'dur. Kuru akışkan olarak formüle edilmiştir. Buğday, arpa, yulaf, çavdar, triticale gibi hububatlardaki yabancı otların mücadelesinde su ile karıştırılarak kullanılır. Uçucu ya da yanıcı değildir ve ilaçlama aletlerini aşındırmaz. Kullanıma uyulduğu durumlarda tek yıllık pek çok yabancı otlar kontrol edilir ya da baskı altında tutulur. Hassas bitkilerin büyümeleri ilaç tarafından durdurulur. Renk değiştirme gibi ölüm belirtileri büyüme şartları ve otların hassasiyet derecelerine bağlı olarak ilaçlamadan bir ile üç hafta arasında ortaya çıkar. İlacın etkisi soğuk ve kurak şartlarda yavaş, sıcak ve nemli şartlarda hızlıdır. Üründe zarar ortaya çıkabileceği göz önünde bulundurularak ilacın kullanımı anormal hava şartları ve kuraklık nedeniyle baskıya ve zararlılar tarafından kasara uğratılmış bitkilere uygulanmaz.

Hammer ot ilaç nasıl yapılır?

Su ile dolu ve karıştırıcısı çalışan ilaçlama tankının içine ilave edilir. Karıştırma ilacın düzgün dağılımı ve tatbiki için gereklidir. Tatbikat için hazırlanmış karışımı ilaçta bir parçalanma meydana gelmesi söz konusu olduğu için 24 saatten fazla bekletmemek gerekir.

Hammer ot ilacı uygulama zamanı

Çıkış öncesi (Buğday): Uygulanacak doz dekara 1 gr ilaçtır. Dar yapraklı yabancı otlar çıkış öncesi tatbikatlarda daha iyi kontrol edilebilirler. Hububat ekiminden sonra 3-4 gün içinde yapılmalıdır.

Çıkış sonrası (Buğday): Uygulanacak doz dekara 1 gr ilaçtır. Tatbikat hububatın 2-3 yapraklı devresinden kın devresine kadar olan dönem içinde herhangi bir zamanda yapılabilir. Ancak en iyi netice ilacın genç ve aktif olarak büyümekte olan yabancı otlara tatbik edildiğinde alınmaktadır.

Dar yapraklı yabancı otların problem olduğu yerlerde ilaç uygulamaları bu otların çıkışından hemen önce yapıldığında en iyi sonuç alınır. Yabani hardal, papatya, gönül hardalı, köygöçüren gibi otların sorun olduğu yerlerde ilaçlamalar bu otların çıkışından hemen önce veya sonra yapılmalıdır. Aksi durumlarda ilkbaharda meydana gelebilecek aşırı yağışlar nedeni ile bu yabancı otlar problem olarak ortaya çıkabilir.

" } ] }