{ "title": "Hamilelikte Çörek Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/Hamilelikte-Corek-Otu-45.jpg", "date": "21.01.2024 18:25:55", "author": "Hayrettin TANIŞ", "article": [ { "article": "Hamilelikte çörek otu, çörek otunun faydaları gerek televizyonlarda gerek günlük hayat içerisinde sıkça duyduğumuz bir hadisedir. Çörek otu hastalıklara karşı kullanıldığı gibi kadınların hamile kalma ihtimalini de yükseltmeye yardımcı olan bir doğal ot türüdür. Hamilelikten önce 6 ile 8 ay süre içerisinde çörek otu kullanılması gerekir. Çörek otu rahimdeki kasları uyarmaktadır. O yüzden hamile kalındığında yani bunu öğrenen anne adayları düşük riskinin önüne geçebilecek bir bilgiye sahip olurlar ve çörek otu takviyesine ara vermeleri gerekebilir. Doğum yapmaya yakın bir iki gün içerisinde kullanıma tekrar başlanmalıdır. Emzirme dönemi boyunca kullanılmaya devam edilir ve emzirme suresi boyunca uzatılmalıdır. Böylelikle anne ve çocuk sağlığı olumsuz etkilenmemiş olur.

Hamilelik dönemi ve hamilelikten sonra yani emzirme döneminde ilaç kullanımı modern tıp dahilinde çok gerekli durumların haricinde istenmez. Çünkü çocuk gelişimi çok özeldir ve hassas bir süreci kapsamaktadır. Her müdahale az veya çok zarar verebilir. Bu zararlardan etkilenmemek adına hamilelik öncesi hazırlık bir mecburiliktir. Bu hazırlık sayesinde hamilelik ve emzirme döneminde çok fazla rahatsızlık yaşanmamış olur.

Hamilelikte çörek otunun faydaları nelerdir?

Çörek otunun doğumda ve doğum sancısı, doğum sonrasında anne sütünün arttırılmasında, bebeğin beslenmesi ve gelişimi için oldukça faydalı bir besin türüdür. Çörek otu özellikle kadınlarda ovulasyon, menüstrasyon ve hamilelik döneminde üreme sistemleri üzerinde etkili olup, rahim kaslarının kasılmasını sağlamaktadır. Bu sayede doğum daha kolay bir hale gelmektedir. Çörek otu macun halinde tüketildiği zaman anne sütünü arttırmaya destek olmaktadır. Hamilelik süresince çörek otu tüketilmemelidir çünkü düşüklüğe sebep olabilir.

Hamile kalmak için çörek otunun etkisi

Çörek otunun bal ile tarçınla karıştırılarak macun elde ederek kullanmak, hamile kalma açısından büyük önem taşımaktadır. Aşağıda vereceğimiz macunun tarifini ve ne zaman ne şekilde yenilmesini konusunda bilgi aktaracağız.

Çörek otu, bal ve tarçın macunu için gereken malzemeler
Macunun kullanışı

Bu karışımdan her gün 1 yemek kaşığı, âdetin ikinci gününden itibaren başlanıp 12. Güne kadar, aç karnına ya da yemeklerden 1,5 - 2 saat sonra yenilmektedir. Bu karışım yumurtaları büyüterek hormonları düzene sokmaktadır. Bundan dolayı ile hamile kalma olasılığı yüksek olur. Bunun yanı sıra erkeklerin de çörek otu kullanması faydalı olabilir. Yapılan araştırmalar düzenli şekilde çörek otu kullanan erkeklerin sperm sayısında ve hareketliliğinde olumlu katkılar gözlendiğini söylemektedir.
" } ] }