{ "title": "Çörek Otu Yağı", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/Corek-Otu-Yagi-93.jpg", "date": "21.01.2024 09:34:04", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Çörek Otu Yağı; bundan en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız soğuk kompres yöntemi ile hazırlanmış olanlarını kullanmamız gerekmektedir. Çörek otu bitkisi, Hindistan'da çok yaygın olarak yetiştirilmektedir. Çörek otu yağının hammaddesi olan çörek otuna, siyah tohum ya da kara tohum ismi de verilmektedir. Çörek otu yağının, birçok hastalığa faydası bulunmaktadır. Çörek otu içerisinde, A, E, C vitaminin, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve çinko gibi değerli bileşenler bulunmaktadır. Çörek otu yağı hazırlanırken koyu renkli şişe kullanılmalı, hazırlamak için dövülmüş olan kaliteli çörek otu alınmamalıdır. Çünkü; dövülmüş olan çörek otu hava ile temas ettiği için etkisini kaybetmektedir. Taze çörek otunun rengi tam olarak siyah olmalıdır. Çörek otunun, rengi siyah değilse, gri veya kahverengi ise bayattır.