{ "title": "Biberiye Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/biberiye-otu-4892.jpg", "date": "18.01.2024 23:36:45", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Biberiye otu, genellikle insanların yemeklere hoş bir tat ve koku vermesi amacı ile baharat olarak kullandıkları bir bitkidir. Biberiye otunun genel kullanım amacı her ne kadar tadı ve kokusu olsa bile aslında bu otun insan sağlığı üzerinde çok büyük katkıları bulunur. Son derece mükemmel bir kokuya sahiptir. Biberiye otu, ülkemizde de yaygın olarak yetiştirilen ve kullanıma hazır hale gelmesi için baharat haline getirilen bir ottur. Bu ot baharat haline getirilene kadar birçok farklı işlemden geçer. Bu sırada hepsi olmasa bile içerisinde bulunan vitaminlerin bazıları işlevini yitirecek bir hal alır. Ama bu ot direk olarak kullanıldığında ya da kurutularak kullanıldığında birçok faydası etkin olarak insan vücudunda görülebilir. Bilindiği gibi biberiye otu her mevsim yeşil kalan bir bitkidir. Bu nedenle soğuk kış aylarına son derece dayanıklı bir bitki dememiz doğru olacaktır. Ülkemizde en çok Karadeniz bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen bu ot, aslında Karadeniz bölgesinde kış aylarının biraz daha ılık geçmesin nedeni ile ve nem miktarının fazla olması nedeni ile çok daha güzel bir şekilde yetişir. Fakat genel olarak bakıldığında biberiye otu, toprak örtüsünün donmadığı yerlerde yetişebilen bir bitki türüdür. Genel olarak çalı cinsi olarak tarif edilen bu ot, aslında yeşilliği nedeni ile bir ota da benzetilebilir. Son yıllarda ülkemizde biberiye otu, farklı işlemlerden geçirilerek çay şekline getirilen bir bitki olmuştur. Bu nedenle insanlar biberiye otunu baharattan daha çok çay olarak içerek faydalarını görebilirler.