{ "title": "Acı Çehre Otu", "image": "https://www.ot.gen.tr/images/aci-cehre-otu.jpg", "date": "19.01.2024 08:32:14", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Acı çehre otu, Akdiken adlı ağacın tohumlarına verilen addır. Anavatanı Britanya olarak bilinen acı çehre, Kırgızistan ve Fas gibi ülkelerde de yaygın bir şekilde yetişmektedir. Yaz başlangıcında çiçeklenerek Ekim ayında meyveleri olgunlaşmış olur. Kendiliğinden doğal olarak yetişmeyen bir bitkidir. Hafif güneş alan bölgelerde yetişir. Daha çok sindirim problemleri ve kilo vermek için üretilen bir karışım olarak tanımlanabilir. Acı çehre otu adı altında satışa sunulan ürünler yaklaşık 80 kadar farklı otlardan oluşmaktadır. Çağımızın yaygın hastalıklarından olan obezite, uygun bir diyet ve egzersiz ile kontrol altına alınabilse de bu süreç oldukça uzun ve meşakkatli olabilir. Ancak acı çehre otunun zayıflama üzerindeki mucizevi etkisi ile bu süreç daha kolay atlatılabilir. Ancak yine acı çehre tohumu, egzersiz ve diyet birleştirildiğinde daha etkili olur.

Çağımızın yaygın sorunlarından biri olan fazla kilolardan kurtulmak için insanlar birçok yönteme başvurabilmektedir. Bu yöntemler bazen doğal olsa da bazen sağlık için oldukça tehlikeli olabilmektedir. Kilo kaybı sağlamak için piyasada satışa sunulan zayıflama haplarına yönelim oldukça fazladır. Ancak bu tür ilaçların kullanımı hayati risk yaratacak kadar yan etkilere yol açmaktadır. Acı çehre otu tamamen doğal olduğu için sağlık adına da herhangi bir zararı yoktur. Ancak her şeyde olduğu gibi aşırı tüketim nedeniyle bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Dolayısı ile tüketim miktarı ve nasıl kullanılacağı çok iyi bilinmeli ve bilinçli bir şekilde tüketime başlanmalıdır.

Acı Çehre Otu Nasıl kullanılır?

Acı çehre otu 3 farklı şekilde kullanılabilmektedir. Acı çehre otu hap gibi bir miktar su ile yutulabileceği gibi çiğnenerek de tüketilebilir. Ancak tadı acı olduğu için çiğneme yöntemi ile kullanmak oldukça zordur. Bir diğer kullanım yolu ise çay şeklinde hazırlayarak tüketmektir. Hap şeklinde kullanılacaksa ilk gün 3-4 tane olacak şekilde bir miktar su ile yutulur. Devam eden günlerde ise sabah ve akşam olmak kaydı ile günde iki defa birer tane tok karnına yutulmalıdır.

Çay şeklinde hazırlamak için, çaydanlığın alt kısmına su koyularak ocağa alınır. Su kaynamaya başlamadan hemen önce içine yeteri kadar acı çehre tohumu eklenir ve 5 dakika kadar kaynatılır. Elde edilen çay sabah ve akşam tok karnına bir fincan olacak şekilde içilir. Zayıflamak ve sindirim sistemi ile alakalı gelişen problemlere çözüm olabilmesi için sabah aç karnına ve akşam yemek yemeden önce içilebilir. Günlük kaynatıldığında ikinci sefer içileceğinde ısıtılarak içilmesi tavsiye edilir.

Acı Çehre Otunun Faydaları Nelerdir?
Acı Çehre Otu Zararları Nelerdir?

Acı çehre otu genellikle zayıflamak için kullanılan bir bitki türüdür. Bu özelliği ile piyasada satışa sunulan çoğu zayıflama hapının içeriğinde yer verilmektedir. Bitki vücutta su kaybına yol açabilir. Zayıflatıcı etkisi de buradan gelmektedir. Vücutta yaşatmış olduğu su kaybı kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Kullanılmaya başlandığı dönemlerde vücut su dengesi kurmakta zorluk yaşayabilir. Devamında ishal ve karın ağrısına maruz kalınabilir. Bu tür yan etkiler bitki kullanıldığı sürece devam edebilir. Bu tür yan etkilere rağmen devam edildiğinde bağışıklık sistemi çökebilir. Acı çehre otu bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etki yarattığında vücut birçok hastalığa karşı savunmasız olabilir. Bu şekilde yan etkilere rağmen kullanılmaya devam edildiğinde vücutta birçok hastalığın oluşma riski artabilir.

" } ] }